Irina Begu şi Elena Bogdan vor să mai joace împreună la dublu

Ultima actualizare:

    Alături de Irina Begu, Elena Bogdan a câştigat la dublu turneul "Ruxandra Dragomir Open"  * Foto: Marian Burlacu
Alături de Irina Begu, Elena Bogdan a câştigat la dublu turneul "Ruxandra Dragomir Open" * Foto: Marian Burlacu

Victorie pentru Irina Camelia Begu şi Elena Bogdan în proba de dublu a turneului de tenis "Ruxandra Dragomir Open" de la Bucureşti. În finală, tinerele jucătoare au depăşit cu un scor simetric (6-1, 6-1) perechea argentiniană Maria Irigoyen - Florencia Molinero.

VEZI FOTOGALERIE DE LA FINALA DE DUBLU

Înaintea finalei de dublu a turneului ce a contat şi în calendarul Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF), un apropiat le-a promis celor două jucătoare române un bonus de 500 de euro dacă vor câştiga cu 6-0, 6-0. Irina şi Elena au râs, amuzate, însă mai apoi, pe teren, s-au întrecut în a termina cât mai repede partida. Cu toate că adversarele lor erau mai experimentate - Irigoyen are 23 de ani, iar Molinero 22 -, româncele au reuşit un meci perfect, impunându-se cu un sec 6-1, 6-1.

Irina Begu şi Elena Bogdan s-au aflat la Bucureşti, săptămâna aceasta, la al doilea turneu de dublu la care au evoluat împreună - la anteriorul, la începutul lunii iunie, la Sarajevo, au pierdut (3-6, 3-6) în primul tur, în faţa perechii Buriachok (Ucraina) - Pavlovic (Franţa).

Cele două jucătoare au declarat la final că s-au simţit bine la acest turne, că au colaborat perfect şi că şi-ar dori să mai joace împreună la dublu. "Pentru aceasta trebuie ca la simplu să jucăm amândouă la acelaşi turneu. Acum suntem apropiate în clasament. Există şanse", a spus pentru "Adevărul" Irina Begu care va împlini 20 de ani în 26 august.

Câştigătoare a probei de dublu în turneul junioarelor de la Roland Garros, anul trecut (atunci a pierdut finala la simplu în faţa Simonei Halep), Elena Bogdan a fost încântată de trofeul cucerit la Bucureşti. "Ce cupă frumoasă!", i-a strigat jucătoarea născută în Craiova colegei sale.

Finanţatoare a turneului ce îi poartă numele, Ruxandra Dragomir, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, le-a mulţumit celor două jucătoare pentru că au reuşit să câştige la dublu, precum şi arbitrilor, copiilor de mingi, sponsorilor şi celorlalţi oficiali implicaţi în organizare.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net