Ionela Stanca-Gâlcă: ”A venit timpul să mă retrag de la națională”

Ultima actualizare:

Zâmbăreață ca de obicei, Ionela a pășit pe culoarul de la ieșirea din Aeroportul Internațional ”Henri Coandă” cu aceeași voie bună pe care o arată și în timpul meciurilor, după ce reușește un gol. A primit flori. A fost îmbrățișată de prieteni. A împărțit autografe. A dat declarații. Iar prima întrebare a reporterilor a fost mereu aceeași: ”Vei continua la națională?”. Ionela a zâmbit și a dat același răspuns: ”Am decis să mă retrag. E timpul să-mi văd și de viața mea, de familie”.

Dificilă, decizia pare a fi luată, de data aceasta, definitiv. Căsătorită cu rugbistul Răzvan Stanca, pe care îl știe din grădiniță, Ionela Stanca-Gâlcă oscilase și înaintea acestui turneu final între a spune ”pas!” și a continua. A decis să mai facă un efort și să rămână alături de colegele ei, însă departe de jumătatea ei - soțul ei a plecat în Franța, vara trecută. Un sacrificiu greu de înțeles pentru mulți, pentru cei care nu știu câte renunțări și frustrări presupune sportul profesionist. Un sacrificiu care, acum, când a câștigat medalia de bronz, probabil că a meritat.

Ionela trece în revistă momentele cheie ale carierei sale. În 2000, a debutat la națională. Iar atunci România a jucat semifinale la CE de la București, terminând pe 4. Cinci ani mai târziu, a făcut parte din naționala care cucerea ”argintul” la CM de la Sankt-Petersburg. Acum, după alți cinci ani, Ionela și-a trecut în palmares locul 3 la Europene. Astăzi, ea va pleca la Constanța, alături de Răzvan, care a fost învoit special, de clubul său din Hexagon, pentru a fi alături de Ionela. Va avea câteva zile libere, de Crăciun și Revelion. Apoi, ea va reveni la Oltchim, echipă cu care o așteaptă un alt an dificil, cu meciuri în campionat și Liga Campionilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net