Ionela Cozmiuc și Gianina Beleagă, laureatele Galei Canotajului Românesc

Ultima actualizare:

    Gianina Beleagă și Ionela Lehaci-Cozmiuc au fost premiate la Gala Canotajului Românesc 2018Foto: Marian Burlacu
Gianina Beleagă și Ionela Lehaci-Cozmiuc au fost premiate la Gala Canotajului Românesc 2018Foto: Marian Burlacu

Aflată pentru al doilea an la rând pe primul loc într-un clasament al federațiilor sportive din România, cu un total de 37 de medalii (17 de aur, 12 de argint şi 8 de bronz), obţinute la competițiile internaționale majore, FR de Canotaj și-a premiat ieri performerii. Primul loc le-a revenit Ionelei Livia Lehaci-Cozmiuc (CS Dinamo) şi Gianinei Elena Beleagă (CSA Steaua), campioane mondiale şi ocupante ale locului 4 la Campionatele Europene în proba de dublu vâsle, categorie uşoară.

Geanina Beleagă a declarat după ceremonie că are încredere în noul antrenor coordonator al lotului feminin de canotaj, italianul Antonio Colamonici: “Acum suntem în proces de pregătire. Avem încredere în programul de pregătire al antrenorului. O luăm treptat. Noul antrenor ne dă un <boost>, un val de energie, şi avem încredere că ne va urca din nou pe podium, aşa cum a făcut-o domnul Roman. Ambii sunt profesionişti şi îmi arată siguranţă. Ceea ce ne dă și nouă siguranță. Pentru 2019 nu e nicio certitudine. Noi muncim mai mult pentru că se apropie Jocurile Olimpice şi ăsta este visul nostru suprem. Noi dăm toate energia de care dispunem în fiecare zi”.

Ionela Cozmiuc s-a referit la succesul repurtat la Mondiale, pentru al doilea an la rând: “A fost un titlu aşteptat şi muncit şi plâns. Ambiţia noastră şi munca şi seriozitatea şi-au spus cuvântul în finală pentru că am câştigat cu o barcă avans, aproape două secunde, ceea ce la categoria uşoară este foarte mult. Eu nu sunt invidioasă pe medaliile băieţilor pentru că acolo sunt soţul şi fratele meu, eu le doresc să obţină aceleaşi medalii în continuare şi să ne facă concurenţă în continuare, ca să avem cu cine să ne luptăm. Băieţii au obţinut cele mai multe medalii, dar noi le-am obţinut pe cele mai strălucitoare”.

O diplomă de excelență i-a revenit antrenorului Mircea Eugen Roman, care s-a retras de la lotul olimpic feminin de senioare după ce elevele sale au cucerit  54 medalii, dintre care 31 de aur (7 la JO, 7 la CM şi 17 la CE). Președinte al FR de Canotaj, Elisabeta Lipă a anunțat că la începutul anului 2019 lotul olimpic va avea trei luni de pregătire în Italia, în ”ape calde”.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net