Ion Ţiriac și-a depus candidatura la preşedinţia FR Tenis

Ion Ţiriac

cei mai bogati romani, top 300 capital, ion tiriac, fratii paval
Ion Ţiriac
Foto: Mediafax

Omul de afaceri Ion Ţiriac (80 de ani) și-a depus candidatura la alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Tenis, informează telekomsport.ro. Triplu finalist al Cupei Davis, brașoveanul are o carte de vizită impresionantă în sport.

Ca jucător de tenis, Ion Țiriac a câștigat turneul de la Roland Garros, la dublu, alături de Ilie Năstase (1970), iar în 1968 a ocupat locul 8 în lume la simplu. După ce a abandonat activitatea de sportiv de performanță, a activat ca antrenor și manager, printre jucătorii pregătiți de el figurând Boris Becker și Goran Ivanisevic. De asemenea, deține licența turneului de tenis de la Madrid, precum și a celui de la Budapesta (fostul turneu de la București). Ca sportiv a practicat cu succes și hocheiul pe gheață, participând la Jocurile Olimpice din 1964, de la Innsbruck. De asemenea, a fost și un foarte bun jucător de tenis de masă.  

Anunțată de ceva timp, candidatura celui care a fost președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (1998-2004) a fost confirmată de Ilie Năstase, care a declarat pentru sursa mai sus amintită: "Va linişti apele în tenisul românesc. Ştie cel mai mai bine ce e de făcut pentru tenisul din România. E un nume care nu mai are nevoie de nicio prezentare".

La Adunarea Generală de alegeri programată în 19 iunie vor candida pentru funcția de președinte, în afara lui Ion Ţiriac, Ion Ţupa, președintele Tenis Club Herastrău,  Răzvan Itu, director general în cadrul FR de Tenis, Liviu Ursuleanu, fost vicepreşedinte al FR de Tenis, şi Marius Vecerdea, preşedintele Tenis Club Pamira Sibiu. Actualul preşedinte FRT George Cosac nu şi-a mai depus candidatura după ce Ion Ţiriac s-a înscris în cursa pentru acest post.

Loading...