Ion Pascu, noul Conor McGregor? Vezi povestea românului care atacă "Everestul" MMA!

Ultima actualizare:

    Citeşte un reportaj exclusiv din Irlanda cu cel care vrea să devină primul campion român din UFC!Foto Click!
Citeşte un reportaj exclusiv din Irlanda cu cel care vrea să devină primul campion român din UFC!Foto Click!

Ion Pascu, cel mai bun luptător român de arte marţiale mixte, se antrenează de 2 săptămâni în Dublin. Decizia de a pleca din România, deşi deloc una uşoară, întrucât a lăsat în urmă soţia şi copilul de doi ani, a venit de pe o zi pe alta.

La 34 de ani, rămas fără oferte de lupte şi dezamăgit de oamenii din anturajul său, dar încă în formă şi încrezător în forţele proprii, constănţeanul a mizat totul pe ultima carte:  antrenorul John Kavanagh, cel care a lansat în lumea mare  a MMA-ului (mixed martial arts) numeroşi sportivi, printre care şi pe actualul campion UFC la categoria uşoară, irlandezul Conor McGregor. Pascu s-a decis să se înscrisie la clubul SBG Ireland, sperând să facă, astfel, pasul spre Ultimate Fighting Championship. Zis şi făcut. Şi-a făcut bagajele şi, după o vizită în Dublin şi câteva antrenamente cu John Kavanagh, Ion Pascu a semnat cu clubul irlandez.

“Bombardat” cu complimente

Situată într-un parc industrial de la marginea Dublinului, intrarea sălii de antrenament este dominată de fotografia lui McGregor. Un adevărat zeu pentru generaţia tânără, iar sala, un templu închinat lui, pozele cu starul şi antrenorul sunt peste tot, mănuşile sportivului, puse în ramă, iar citatele sale motivaţionale stau de veghe deasupra cuştii de luptă.

Pe salteaua de antrenament, Pascu iese în evidenţă prin statura sa impunătoare. Este cel mai experimentat luptător şi, poate, de aceea nu este impresionat de istoria scrisă de cei care au trecut pragul sălii. “Colegii sunt uimiţi de mine iar antrenorul mă întreabă de ce nu sunt la un nivel mai mare”, spune constănţeanul.


    Ion Pascu şi-a lăsat în România soţia şi copilul pentru o ultimă şansă în acest sport durFoto Click!
Ion Pascu şi-a lăsat în România soţia şi copilul pentru o ultimă şansă în acest sport durFoto Click!

Kavanagh este şi el conştient de calitatile românului şi crede că o promovare mai bună îl va propulsa în UFC până la sfârşitul anului:” Nu am niciun dubiu că va fi nu numai primul român care va ajunge în UFC, dar că va fi chiar primul român campion în UFC!  Nu are nevoie de multe lupte, ci doar de o mai bună promovare”.

Mai mult decât atât, irlandezul crede că şi stilul spectaculos al celui supranumit “Bombardierul”, tocmai pentru felul agresiv în care luptî în cuşcă, îl va ajuta să acceadă în cea mai importantă competiţie de arte marţiale mixte: “Este spectaculos, nu înţeleg de ce nu este deja în UFC, dar o să schimbăm asta. Le vorbesc celor din UFC despre el! Am planuri mari pentru el, haide să facem istorie, aşa cum suntem obişnuiţi aici!“.

Totul sau nimic

Însă, la aproape 35 de ani, luptătorul este conştient că aventura din Irlanda este ultimul lui tren către UFC şi că prima înfrângere îi poate pune punct carierei. ”Anul ăsta, ori la bal, ori la spital. Dacă nu ajung acolo, o să mă las”, spune constănţeanul.  Nu vede nici măcar vârsta ca pe un impediment pentru că este motivat să dea lovitura carierei şi, odată ajuns la cel mai înalt nivel, va încerca să se reziste cât mai mult. “Sunt atât de călit, încât nu am emoţii. Când ajung în UFC, vreau să urc, nu doar să fac poze. Vreau centura!". În plus, astăzi, nutriţia corespunzătoare şi antrenamentele  asidue prelungesc viaţa sportivilor, astfel  că avem exemple de luptători încă în activitate la 40 de ani. “Este un tânăr de 35 de ani”, spune zâmbind Kavanagh.  “Mayweather, Anderson, încă participă în competiţii la cel mai inalt nivel”.  

Viaţa în Dublin, un lux pentru un sportiv român

Pentru că nu-şi permite să închirieze un apartament în Dublin, Pascu locuieşte într-un orăşel, la 15 km de sala de antrenament.  Dublin-ul este una dintre cele mai scumpe capitale europene, iar un apartament cu 2 camere în centrul oraşului costă începând de la 1600 de euro, lunar.  Preţuri  exorbitante, pentru un sport plătit modest în România, în care Ion avea garantat 2000 de euro pentru o luptă, plus încă 2000, în caz de victorie. În condiţiile în care a luptat de 9 ori în ultimii doi ani (7 victorii şi 2 înfrângeri). “Stau la un prieten care mă ajută pentru câteva luni. Am primit nişte bani ca să am de mâncare şi de ce îmi mai trebuie pe aici. Soţia se descurcă acasă, e mai greu pentru mine aici. Îl am şi pe ăla mic, care are nevoie de afecţiune". Familist convins şi tatăl unui băiat de 2 ani, Pascu plănuieşte să-şi aducă soţia şi fiul în curând în Dublin, imediat ce va începe să câştige meciuri şi bani.  


    Sala în care se antrenează românul este un templu închinat lui Conor McGregor. În câţiva ani, posterele pot fi înlocuite cu figura lui Ion Pascu. S-ar numi soartă!Foto Click!
Sala în care se antrenează românul este un templu închinat lui Conor McGregor. În câţiva ani, posterele pot fi înlocuite cu figura lui Ion Pascu. S-ar numi soartă!Foto Click!

Pascu spera să lupte pentru prima dată în primăvara acestui an, în meciul care va însemna primul pas către UFC. Încă are nevoie de susţinerea românilor din Dublin şi spera că aceştia să vină la meciurile lui în număr cât mai mare.


    Conor McGregor e peste tot la Family Martial Arts & Fitness Centre, din DublinFoto Click!
Conor McGregor e peste tot la Family Martial Arts & Fitness Centre, din DublinFoto Click!
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net