Învață cum să ai grijă de performanța sportivă a copilului tău

Ultima actualizare:

    Andreas Hniatiuc și Ioan Popoviciu
Andreas Hniatiuc și Ioan Popoviciu

Cursurile de inițiere în psihologia sportului ale Asociației pentru Psihologia Sportului s-au încheiat, după 4 ani, iar acum s-a trecut la nivelul următor.

Andreas Hniatiuc și Ioan Popoviciu, doi dintre cei mai buni psihologi sportivi din România, îi vor învăța pe părinții sportivilor de performanță cum să aibă grijă de ei, când să intervină și cum să nu le distrugă visul de a ajunge mari campioni. Primele cursuri din 2019 vor avea loc la București, 18 mai, apoi Brașov, la 14 septembrie și Cluj-Napoca, la 9 noiembrie.

Arta formării mentalității de învingător este cursul destinat părinților preocupați de obținerea performanței sportive a copiilor, conceput în urma solicitărilor și intrebarilor adresate în cadrul cursurilor, organizate de APPS, în țară, de-a lungul ultimilor 4 ani.

“Conceptul de performanță se sădește în mintea micului campion de la cea mai fragedă vârstă, iar în tot acest demers, părinții au un rol determinant. Ei sunt cei care, prin atitudinea lor, îl pot face pe sportiv să creadă că orice vis poate deveni realitate sau îi pot frânge aripile, îngropându-l în deznădejde, incertitudine și refuz. Dacă doriți să aflați răspunsuri la cele mai frecvente întrebari sau provocări din viața micului sportiv, vă așteptăm la cursul nostru, în București, Brașov și Cluj Napoca, din acest an”, a declarat psihologul sportiv Andreas Hniatiuc.

Psihologul Andreas Hniatiuc este unul dintre cei mai apreciați specialiști din România
Psihologul Andreas Hniatiuc este unul dintre cei mai apreciați specialiști din România

La rândul său, Ioan Popoviciu, care se ocupă de pregătirea mentală a multor jucători de tenis, de la noi, și pe care Marius Copil l-a lăudat, după finala de la Basel, cu Federer, ne-a spus și care vor fi câteva dintre temele de la aceste cursuri: “La cursurile de inițiere, cele mai multe întrebări erau legate de pregătirea copiilor, dacă greșesc astăzi sau nu părinții în relația cu viitorii sportivi. Asta ne și propunem prin acest curs, să parcurgem toate etapele de dezvoltare, împreună cu părinții, adică impactul etapei junioratului asupra sportivului, stadiile dezvoltării psihosociale a copilului, cultivarea unei mentalități puternice, disciplinarea pozitivă a copilului, dialogul părinte-copil după competiții, relația părinte-copil-antrenor, care este super importantă și cum părintele poate deveni un sabotor al performanței copilului”.

Pentru cursul de la București, din data de 18 mai, înscrierile se pot face pe site-ul Asociației pentru Psihologia Sportului, urmând acest link: http://www.psihologiasportului.ro/curs-parinti-sportivi-formare-mentalitate-invingator-2019/

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
Daniel Niculae (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net