Întreaga lume va alerga pentru cei ce nu pot. Vezi când va avea loc “Wings for Life World Run”!

Ultima actualizare:

Totul va fi diferit odată cu "Wings for Life World Run": toţi cei care iubesc sportul, de la alergători part-time şi amatori, până la sportivi profesionişti pot participa la acest eveniment care schimbă regulile unui maraton obişnuit; cursa nu are o distanţă fixă şi toţi alergătorii din întreaga lume vor lua startul în acelaşi timp. Niciodată în istoria sportului nu a mai avut loc un astfel de eveniment.

Mii de alergători vor lua startul pe 4 mai 2014 la ora 10 UTC (12.00, ora României) în peste 40 de locaţii diferite de pe cinci continente, în diferite condiţii de vreme şi momente ale zilei. Alergătorii din California vor începe la 3 dimineaţa, în timp ce în Europa va fi ora prânzului, iar în Taiwan va fi 6 dimineaţa.

Toate acestea pentru a ajuta la îndeplinirea misiunii Wings for Life: să găsească un remediu pentru vindecarea traumatismelor măduvei spinării.

Niciodată nu a mai avut loc o competiţie ca aceasta. Nu există o linie de finiş, aşa cum este la fiecare cursă tradiţională. Aici, participanţii vor alerga în faţa unei "maşini oficiale de finiş", fiecare maşină fiind dotată cu acelaşi echipament de cronometrare conectat la un clasament mondial în timp real. La o jumătate de oră după ce participanţii au luat startul, maşina oficială de finiş va pleca în urma lor cu o viteză constantă. Odată ce maşina oficială de finiş depăşeşte un participant, pentru acesta cursa se va încheia. Aşa va decurge întreaga cursă până când câte un singur participant de sex masculin şi unul de sex feminin din întreaga lume vor râmâne în competiţie. Numai ei vor fi încoronaţi drept campionii mondiali Wings for Life World Run.

Printre concurenţi şi-au exprimat deja participarea fostul pilot de Formula 1 David Coulthard, surferul de renume mondial Robby Naish, fostul pilot de Formula 1 Eddie Jordan, fostul schior şi actualmente pilot de curse Luc Alphand, Iron Man Marc Herremans, ultra-maratonista Sabrina Mockenhaupt şi alte legende ale sportului mondial, care s-au oferit ca ambasadori voluntari ai evenimentului.

David Coulthard a spus: "Wings for Life World Run este o iniţiativă fantastică şi ar trebui să se implice cât mai multă lume, să alergăm împreună, din fiecare colţ al mapamondului, în acelaşi timp, pentru aceeaşi cauză".Ce l-a motivat pe Coulthard să se alăture acestui proiect este că 100% din taxa de înscriere va merge către Wings for Life, o fundaţie care finanţează proiecte de cercetare ştiinţifică de clasă mondială şi studii clinice care urmăresc vindecarea măduvei afectate.

Se estimează ca 3,000,000 de oameni din întreaga lume se confruntă cu afecţiuni ale măduvei spinării. În fiecare an, aproximativ 130,000 de persoane sunt implicate în accidente care le afectează măduva spinării, urmate de paralizie - majoritatea persoanelor sunt victime ale unui accident rutier. Iniţiativele de cercetare în această direcţie aparţin în mare parte organizaţiilor private. Fiind o organizaţie non-profit, Wings for Life se bazează pe ajutor şi donaţii pentru a strânge fonduri care să susţină proiectele de cercetare. Wings for Life foloseşte garantat 100% din donaţiile primite pentru a fi folosite în proiectele de cercetare.

Cei care doresc să ia parte la evenimentul de pe 4 Mai 2014, se pot înregistra începând de astăzi, până pe 20 aprilie 2014 pe www.wingsforlifeworldrun.com. Ca organizator oficial al Wings for Life World Run în toate ţările participante, Red Bull vă poate asigura că întreaga sumă acumulată prin sistemul de plăţi European Merchant Services (EMS) va ajunge direct la fundatia Wings for Life.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net