Inedit: Raluca Strămăturaru, de la JO sanie la raliuri!

Ultima actualizare:

    Raluca Strămăturaru la JO
Raluca Strămăturaru la JO

Cea mai bine clasată româncă în ultimii 24 ani la JO de iarnă (locul 7 la sanie la JO 2018), Raluca Strămăturaru iubește la maximum adrenalina și viteza. Sportiva originară din Sinaia a demonstrat-o recent la Raliul Brașovului, unde a fost copilot pentru campionul mondial de juniori Simone Tempestini.

Obișnuită cu virajele rapide de peste 100 km/h și cu casca de protecție, lucruri comune în cele două sporturi, Strămăturaru s-a simțit ca peștele în apă alături de cel mai bun pilot român. Raluca i-a purtat și noroc clujeanului, care după ineditul antrenament comun și-a adjudecat a patra victorie consecutivă în Raliul Brașovului.

"A fost o experiență foarte tare, mi-am dorit de mult asta. Mi se pare un pic mai periculos la raliuri, la noi totul se desfășoară pe o pârtie stabilită, la ei pe traseu apar și lucruri neprevăzute. Poate după ce mă las de sanie, încerc și o carieră în motorsport pentru că îmi place mult viteza", a spus entuziasmată Raluca Strămăturaru.


    Raluca și Simone Tempestini
Raluca și Simone Tempestini

Tempestini crede că Raluca ar avea potențial pentru a face carieră și în motorsport. Un precedent celebru există deja în domeniu. Fost mare campion la schi, francezul Luc Alphand s-a apucat după terminarea carierei de raliuri și în 2006 a câștigat chiar celebrul Raliu Dakar.

"A fost o onoare pentru mine să am în dreapta o sportivă de top de la Jocurile Olimpice. Am dialogat pe traseu despre asemănările și diferențele dintre cele două sporturi. O aștept la niște cursuri de pilotaj împreună cu colegii de la Napoca Rally Academy și, dacă are talent, o voi încuraja să intre și în lumea raliurilor", a glumit Simone Tempestini, cel mai tânăr campion național de raliuri din istoria României. 

Transilvania Rally, următoarea etapă

Câștigător în etapa inaugurală a sezonului din CNR de la Brașov, Simone Tempestini speră să repete acum succesul și la Transilvania Rally (3-5 mai), etapă inclusă și calendarul internațional Tour European Rally. Dublul campion de raliuri al României va participa apoi la Raliul Portugaliei (17-20 mai), etapă din Campionatul Mondial WRC.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net