Incredibil: o femeie a alergat maratonul pe tocuri de 7 centimetri!

Ultima actualizare:

    Alergarea pe tocuri nu e deloc comodă
Alergarea pe tocuri nu e deloc comodă

Alergarea pe tocuri nu e o noutate, dar numai pe distanţe scurte, de ordinul sutelor de metri. O tânără de 27 de ani a intrat însă în Cartea Recordurilor, reuşind să termine pe cuie maratonul din oraşul american Chattanooga.

Dintr-un accesoriu indispensabil doamnelor, tocurile au ajuns subiectul unei performanţe sportive incredibile. În mod normal, doar un nebun şi-ar fi imaginat că cineva ar putea alerga peste 40 de kilometri cu asemenea încălţări inconfortabile. Nu a fost şi cazul americancei Irene Sewell, care şi-a îndeplinit un vis. „Ei bine, am făcut-o!  Sunt încă în stare de şoc, dar am reuşit”, a exclamat Irene după ce a trecut pe tocuri de aproape 7 centimetri linia de sosire a unui maraton desfăşurat în statul american Tennessee. 7 ore, 27 de minute şi 53 de secunde e timpul care va rămâne mult timp de-acum încolo în Cartea Recordurilor, fiind greu de crezut că o altă temerară va îndrăzni să atace reuşita lui Irene.


    Irene Sewell
Irene Sewell

În trecut, a mai fost o tentativă similară, la maratonul de la Londra, dar sportiva respectivă n-a rezistat decât jumătate din cursa de 42 de kilometri şi 195 de metri. „Prietenii mi-au spus că sunt puţin nebună, dar apoi m-au susţinut. Cred că mintea e mai puternică decât corpul, deci poţi realiza orice dacă eşti pregătit din punct de vedere mental”, a declarat Sewell, care a oferit şi detalii din spatele acestei performanţe.


    Irene Sewell
Irene Sewell

„Am încercat vreo şase perechi de pantofi, iar pregătirea efectivă a durat un an. La antrenamente alergam la început doar pe tocuri, dar am acuzat dureri la gambă. Apoi, fizioterapeutul m-a sfătuit să mă antrenez cu pantofi normali şi doar ocazional să-mi pun tocurile”, a precizat Irene Sewell.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net