Încă un sport se reia vineri în România: Campionatul Național de Raliuri

campionatul_national_de_raliuri.jpg

Campionatul Național de Raliuri începe vineri
Campionatul Național de Raliuri începe vineri
Citeste tot despre: 

O nouă competiție începe în România. Campionatul Național de Raliuri Betano se reia vineri, cu un program scurtat față de planurile de la începutul anului.

Ediția 2020 a Campionatului Național de Raliuri a fost replanificată și va avea un total de șase etape. Campionatul va demara cu Raliul Argeșului, pe 26-27 iunie, unde sunt așteptate aproape 60 de echipaje. Celelalte etape se vor desfășura astfel: Raliul Brașovului și Harghitei (17-18 iulie), Raliul Sibiului (14-15 august), Raliul Iașului (4-5 septembrie), Raliul Transilvaniei (25-26 septembrie) și Raliul Aradului (23-24 octombrie). De asemenea, Raliul Moldovei este una dintre etapele de rezervă și ar putea fi introdus în calendar.

Cele trei zile consecutive ale primei etape, Raliul Argeșului, se vor desfășura pe o distanță între 105 și 150 de kilometri, pe macadam sau pe asfalt, în localități din jurul orașelor selectate. Începând cu acest an, betano.com va oferi câte un cec în valoare de 1.000 de euro pentru fiecare echipaj câștigător per etapă, pentru piloții de raliu.

 

„Sportul automobilistic este al doilea sport românesc, după fotbal, care reia campionatele naționale. Sunt foarte mulțumit de modul în care echipa noastră a gestionat perioada stării de urgență, perioadă în care nu am reușit doar să "supraviețuim", dar am și lansat un nou campionat, cel digital", a declarat Norris Măgeanu, președintele Federației Române de Automobilism Sportiv.

În urmă cu doar două săptămâni, Oscar Williams a devenit, în mod oficial, primul campion de e-sport din cadrul Federației Române de Automobilism Sportiv. Peste 160 de piloți licențiați au participat la cele opt etape ale Campionatului Național Digital pe Circuit Betano, printre care și nume importante, precum: Florin Mergea (vicecampion olimpic la tenis), Raul Badiu (multiplu campion național la raliuri și singurul român din Campionatul Mondial de Raliuri 2020), Dani Oțil (pilot în campionatele de viteză în coastă și super rally), Emil Nestor (vicecampion național absolut la viteză în coastă în 2019), Andrei Morțilă (multiplu campion național la snowboard), Sergiu Itu (campion național absolut de raliuri în 2018 și 2019, din postura de copilot al lui Simone Tempestini), Norbert Maior (campion național de juniori la raliuri), Emanuel Gazcella (campion mondial Formula Challenge Esports) sau Sergiu Nicolae (campion național de anduranță).

Campionatul Național de Raliuri va putea fi urmărit online, pe canalele FRAS de Facebook și YouTube, precum și pe canalele social media ale Betano de Facebook și YouTube.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1