Încă un român în NFL

Ultima actualizare:

    Hroniss Grasu este considerat de specialişti, unul dintre cei mai buni centri care vin în NFLFoto Arhivă Personală
Hroniss Grasu este considerat de specialişti, unul dintre cei mai buni centri care vin în NFLFoto Arhivă Personală

După ce punter-ul Zoltan Mesko a evoluat câţiva ani la New England Patriots, Pittsburgh Steelers şi Cincinnati Bengals, un alt jucător de origine română este foarte aproape să ajungă în campionatul profesionist de fotbal american (NFL).

În vârstă de 23 de ani, Hroniss Grasu a fost centru la Oregon, colegiu cu care anul acesta a jucat în finala campionatului universitar şi va intra în draft-ul NFL din această primăvară. Conform multor analişti prezenţi în Phoenix pentru Super Bowl, Grasu este unul dintre cei mai buni centri care vor veni anul acesta din campionatul universitar în NFL şi va fi ales, cu siguranţă, în primele 2-3 runde ale draftului (procesul de selecţie al tinerilor jucători de către echipele profesioniste). Acesta va avea loc în perioada 30 aprilie – 2 mai, la Chicago.

Cine este românul din NFL

Hroniss are 23 de ani, s-a născut în Northridge, California, iar părinţii lui sunt aromâni, Steve şi Mariana Grasu. Tatăl lui, Steve, a emigrat din România în 1983, stabilindu-se la Los Angeles. În 1986 a venit în ţară şi s-a căsătorit cu Mariana, plecând amândoi în SUA. În State, ei au deschis o pizzerie pe Hollywood Boulevard, “Greco’s New York Pizza”, care azi are şi alte trei locaţii în diferite oraşe din America. Pasiunea pentru sport a lui  Hroniss vine de la părinţi. Mama lui a jucat handbal pentru naţionala României, iar tatăl lui a fost cascador profesionist. Şi fratele lui mai mare, Nicolae, a practicat fotbalul american cu rezultate foarte bune.

A jucat finala campionatului universitar

Născut la 12 august 1991, Hroniss Grasu a scris istorie sub culorile Universităţii din Oregon. Cu un fizic impresionant - 1,92 m şi 134 kg, dimensiuni ideale pentru postul de centru - el a făcut parte din formaţia celor mai buni jucători din All-American în 2013 şi 2014, iar anul acesta a jucat finala campionatului universitar nord-american.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net