Imunis Dragons a început pregătirea pentru competiția bărcilor dragon din Noua Zeelenadă

Ultima actualizare:

    Componentele ambarcațiunii Imunis Dragons, mereu învingătoare
Componentele ambarcațiunii Imunis Dragons, mereu învingătoare

Echipa IMUNIS DRAGONS s-a antrenat sâmbătă pe lacul Siutghiol din Mamaia, în Parcul Nautic JT Water Sports, sub îndrumarea antrenorului Marian Baban, vicecampion mondial caiac-canoe. Județul Constanța a fost prima oprire din Caravana planificată pentru anul acesta. Urmează județele Cluj, Argeș și Bacău.

IMUNIS DRAGONS este prima echipă Dragon-Boat formată exclusiv din supraviețuitoare ale cancerului de sân și prima astfel de echipă din România acreditată în 2020 la nivel internațional de către International Breast Cancer Paddlers Commission. Vâslitul reprezintă o modalitate foarte eficientă de recuperare pentru dignosticul de cancer mamar, deoarece mișcarea repetitivă cu partea superioară a corpului ajută organismul să se refacă după operația de mastectomie, reconstruind practic căile limfatice. Activitatea echipei IMUNIS DRAGONS a primit atât de multe feedback-uri pozitive încât principiul introducerii sportului în programul de vindecare a fost transferat și către pacienții cu alte tipuri de cancere din România, care pot profita astfel de beneficiile antrenamentelor de tip dragon boat, caiac, canoe, SUP (stand-up paddle) în cadrul programului OncoPaddle.„Această caravana are ca obiectiv principal creșterea comunității de pacienți care folosesc sportul ca parte din procesul de rescriere a poveștii lor post-diagnostic. Ca planuri de viitor, ne dorim să avem permanent o barcă-dragon pentru antrenamente în toate orașele mari din țară”, a explicat Cosmina Grigore, Președinte Asociația IMUNIS.  

Participanții la evenimentele din Caravana IMUNIS au oportunitatea de a descoperi cum se simt în barca-dragon, cum să vâslească în ritmul imprimat de toba șamanică care este parte integrantă din barca-dragon sau cum se pot coordona cu alți membri ai echipei, sub atenta supraveghere a antrenorului. Mai mult decât atât, Caravana IMUNIS cuprinde și ateliere de nutriție, grupuri de suport și întâlniri cu psihoterapeut, antrenamente de pilates sau curse de bicicletă – programul RIDE ON by Imunis – toate acestea având ca scop să le arate pacienților ce înseamnă să fii membru Imunis și ce beneficii ai. În funcție de orașul în care se afla Caravana, aceste activități vor fi efectuate în totalitate sau parțial.  „Vâslitul este un stil de viață, iar sentimentul că ai îmblânzit apa nu se compară cu nimic! Ne dorim să aducem acest sport aproape de oricine își dorește să experimenteze starea de bine pe care ți-o conferă vâslitul. Pe lângă acest efort de educare a publicului larg cu privire la efectele benefice asupra sănătății fizice și psihice pe care le are acest sport, deplasările noastre sunt o formă de a consolida coeziunea echipei și a crește gradul de adaptabilitate la diverse contexte și conditii meteo, în vederea participării la competiția din Noua Zeelandă, pentru care ne pregătim intens”, a explicat Marian Baban, vicecampion mondial caiac-canoe și antrenor IMUNIS DRAGONS.Participarea pacientilor la evenimentele din cadrul Caravanei IMUNIS este gratuită.


    Echipajul Imunis Dragons, înainte de antrenament
Echipajul Imunis Dragons, înainte de antrenament

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net