Ilie Năstase: «Mă tund doar o dată pe an»

Ultima actualizare:

    Ilie Năstase cu familia
Ilie Năstase cu familia

La 63 de ani, Ilie Năstase rămâne un personaj carismatic. Recunoaşte că în viaţă a suferit pentru că a fost sincer şi că Africa şi Noua Zeelandă sunt singurele locuri din lume pe unde nu a fost.

Fostul mare tenismen român, Ilie Năstase, gândeşte total diferit faţă de semenii de vârsta lui.

Deşi are 63 de ani, Năstase nu este un tip închis, ca gândire.

Are principii, la care ţine foarte mult, dar este mereu deschis la tot ce este nou.

"Ştiaţi că nu mai este la modă cada? Toate hotelurile mari din lume au înlocuit vechea cadă şi au instalat duşul. Dar ştiţi de ce? Pentru că au fost multe cazuri în care oameni în vârstă au alunecat în baie şi s-au accidentat grav", ne-a spus Năstase, care a completat: "Nu este vorba de vârstă aici, ci de mentalitate".

Cunoscut ca un tip cochet, mereu atent cu propria înfăţişare, Năstase recunoaşte că nu este ahtiat după modă: "Nu am mai vorbit despre părul meu până acum, dar să ştiţi că nu am copiat pe nimeni. Pur şi simplu aşa era moda în anii '70, cu perciunii lungi, părul la fel. Am încercat şi eu, mi-a plăcut rezultatul şi aşa am rămas".

Faptul că are părul moale a fost un avantaj pentru fostul sportiv: "Mă tund o singură dată pe an, la o frizerie din Paris, la care mă duc de peste 20 de ani. Este o fată acolo care ştie să mi-l aranjeze".

Popularitatea lui Ilie Năstase este şi acum mai pregnantă în străinătate, decât în România.

"Mai vorbesc cu Jimmy Connors, cu Bjorn Borg, mai joc tenis cu ei. Doar la Wimbledon nu mai pot evolua, pentru că cei de acolo au impus o limită de vârstă de 60 de ani".

Ilie Năstase vorbeşte şi despre cariera sa. "Am fost singurul jucător din anii 60-70, care jucam trei probe, la simplu, dublu şi dublu-mixt. Făcea lumea mişto de mine că nu mă antrenam. Nu o făceam, că jucam mereu. Era cel mai bun antrenament al meu. Mai prindeam şi antrenamente, dar nu aveam chef să mă joc", spune Nasty, care recunoaşte că a avut lipici la fete.

"Am avut multe admiratoare. De altfel, am cinci copii. Se poate să am şi mai mulţi. Probabil vreo 10-12. Nu le notam într-un caiet pe fetele cu care mă vedeam. Ar fi fost culmea", zâmbeşte Năstase.

A cheltuit 900.000 de dolari în politică

Fostul jucător de tenis detestă politica.

"Nu mă mai interesează aşa ceva. Înainte de europarlamentarele din acest an m-au sunat de la toate partidele să candidez, dar i-am refuzat pe toţi. Am fost trădat în politică în 1996, atunci când am candidat la Primăria Capitalei. Atunci am făcut nişte declaraţii pe care le regret: că nu mă îndoaie nimeni, n-a reuşit nici Ceauşescu, nu va reuşi nici Iliescu... M-au costat vreo 900.000 de dolari afişele din banii mei. M-am simţit folosit că apoi m-au trimis deputat la Harghita, probabil că nu aş fi înţeles nimic din ce vorbeau ungurii pe acolo", ni s-a destăinuit Ilie.

«Nu ştiu dacă Ţiriac are dinţi, că nu prea râde»

Pus să-l caracterizeze pe scurt pe Ţiriac, pe care-l consideră cel mai bun prieten, Nasty a replicat, zâmbind: „Nu-l cunosc aşa bine. Nici nu ştiu dacă are dinţi, că nu prea zâmbeşte. Chiar, voi ce ştiţi? Cuvântul descurcăreţ îl caracterizează cel mai bine. Descurcăreţ, mai ales înainte de Revoluţie".

Năstase a renunţat la gândul de a-şi achiziţiona un avion. "Nu mă mai interesează acum, dacă are Ţiriac. Mai trebuie să negociez cu el la preţul biletului", a conchis, glumind, Năstase.

Prieten cu Sarkozy de 30 de ani

"Pe preşedintele Sarkozy îl ştiu de 30 de ani de când era primar la Paris. Venea la tenis. În Franţa, când ai valoare şi eşti în tenis, nu eşti iubit, pentru că ăştia sunt naţionalişti. Aprecierea o simţi cel mai bine când te laşi", crede Năstase, care vrea să viziteze alte locuri noi.

"Prin Africa nu am fost, că nu erau turnee, şi nici în Noua Zeelandă. În Europa îmi place cel mai mult: Franţa, Italia, România. Peste tot sunt locuri frumoase, femei frumoase. Chiar am vorbit cu Amalia să luăm copii şi să mergem în fiecare loc în care am jucat, măcar două-trei luni pe an. Atunci nu aveam timp de vizite, jucam şi dormeam", spune Nasty.

Băsescu l-a dus cu vorba: «Se face Iliuţă, se face...»

Ilie Năstase recunoaşte că academia de tenis la care visează s-ar putea să nu devină realitate.

"Suntem într-o ţară de securişti. Nimeni nu-mi dă nimic, vor să fure ei tot. Am ajuns pînă la preşedintele Băsescu, pe care-l admir pentru curajul său, şi care mi-a zis: o să fie Iliuţă, o să fie... (rîde) E bine că securiştii i-au permis lui Hagi să-şi facă academie de fotbal. Gică e un om care trăieşte fotbal sută la sută, e entuziast, e excitat de ceea ce face".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net