Iei bronz la Olimpiadă, primeşti un loc în cimitir!

Ultima actualizare:

    Daniel Popescu, în faţa  cimitirului în care  se află cripta primită  cadou de la primărie
Daniel Popescu, în faţa cimitirului în care se află cripta primită cadou de la primărie

În 2004, primăria Reşiţa le promitea gimnaştilor Daniel Popescu şi Răzvan Şelariu câte un apartament într-un bloc ANL ca recompensă pentru bronzul de la JO. Până acum, ei au primit doar un loc de veci.

Blocul este gata de mult, ambii sportivi au abandonat activitatea competiţională, dar cheile apartamentelor promise nu le-au primit niciodată.

"Nu ne-a mai spus nimeni nimic. Atunci ne-au invitat la faţa locului, ne-au rugat să ne alegem ce apartamente vrem, pentru că în scurt timp ne vom putea muta în ele. Ne-am bucurat la acea vreme, pentru că am simţit că munca noastră e răsplătită. Ulterior, am constatat că totul a fost doar o minciună în scop electoral. Apartamentele respective s-au transformat în nişte diplome de cetăţeni de onoare şi câte un loc de veci", spune dezamăgit Daniel Popescu, sportiv care a renunţat de curând la gimnastică.

Popescu s-a simţit jignit de atitudinea consilierilor locali din oraşul de pe Bârzava, considerând că acordarea "apartamentui cu uşă în tavan" unui tânăr care abia împlinise 20 de ani e doar o batjocură fără limite.

"Nu mai comentez nimic, sunt dezgustat. Ne-au spus să ne depunem dosare, să facem, să dregem şi tot degeaba. Dacă aşa ştiu să aprecieze oamenii care au făcut totuşi ceva pentru acest oraş, atunci nu e de mirare că toţi sportivii de valoare aleg să plece", mai spune Popescu.

image

În vârstă de 27 de ani, acesta intenţionează să plece departe de casă. "Încă nu m-am hotărât cu privire la viitorul meu. O primă opţiune ar fi Cirque du Soleil, dar parcă mai împlinit aş fi ca antrenor. Voi sta o lună acasă, timp în care voi lua o hotărâre. Aici sunt şanse minime să rămân", a adăugat vicecampionul mondial la sărituri din 2007.

Actualul primar al Reşiţei, Mihai Stepanescu, a spus că va analiza problema celor doi sportivi şi că va încerca să le dea ceea ce li s-a promis odată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net