Horia Tecău este campionul Chinei!

Ultima actualizare:

    Julien Rojer şi Horia  Tecău s-au fotografiat  cu trofeele primite  la Beijing
Julien Rojer şi Horia Tecău s-au fotografiat cu trofeele primite la Beijing

Perechea româno-olandeză a învins cu scorul de 6-7, 7-5, 10-5, după o oră şi 49 de minute, cuplul francezo-canadian Julien Benneteau / Vasek Pospisil. Pentru Tecău şi Rojer acesta e al doilea titlu cucerit în ultimele 7 zile, după cel de la Shenzen.

Tecău şi Rojer joacă excellent în primul an al colaborării lor. În afara de China Open şi de Shenzen, ei s-au mai impus în 2014 la Zagreb, Casablanca, Bucureşti, s’Hertogenbosch şi Washington. Horia şi Jean Julien au mai jucat o finală, la Rotterdam, pierdută însă. Pentru acest ultim succes, Horia şi partenerul său şi-au asigurat un cec în valoare de 178.450 de dolari şi 500 de puncte ATP.

Performanţa de la Beijing îi aduce pe cei doi tot mai aproape de calificarea la Turneul Campionilor, unde participă primele 8 echipe din lume. Horia Tecău şi Jean Julien Rojer nu au pauză aproape deloc. De la Beijing ei vor pleca la Shanghai, acolo unde sunt favoriţi 8 ai turneului Masters.

În turul al doilea, care corespunde optimilor de finală, Tecău şi Rojer vor juca împotriva învingătorilor din meciul Roberto Bautista Agut / Leonardo Mayer – Juan Cabal / Robert Farah. În sferturile de finală, Tecău şi Rojer ar urma să joace, dacă se respectă calculele hârtiei, împotriva principalilor favoriţi, fraţii Mike şi Bob Bryan.

Simona Halep cade pe locul trei WTA

simeon stalpnicul png

Românca a pierdut ieri oficial locul doi mondial, care e de azi ocupat de către Maria Şarapova. Acest lucru a fost cauzat de retragerea forţată a tenismenei noastre de la turneul de la Beijing şi de calificarea rusoaicei în finala aceleiaşi competiţii.

Halep se poate considera totuşi norocoasă că Petra Kvitova n-a câştigat ieri ultimul act, în faţa Şarapovei, pentru că ar fi picat până pe locul patru în ierarhia WTA. Rusoaica a câştigat în trei seturi Openul Chinei, 6-4, 2-6, 6-3.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net