”Hercule” Alin Alexuc e campion european la lupte

Ultima actualizare:

    Alin Alexuc flutură tricolorul după cucerirea titlului european la lupteFOTO: Federația Internațională de Lupte
Alin Alexuc flutură tricolorul după cucerirea titlului european la lupteFOTO: Federația Internațională de Lupte

Performanță de excepție obținută de Alin Alexuc-Ciurariu la Campionatul European de lupte. El a cucerit medalia de aur la greco-romane, categoria 130 de kilograme. Acesta este cel mai important trofeu al carierei.

În finala Campionatului European de lupte de la Roma, românul l-a învins cu scorul de 6-1 pe georgianul Levan Arabuli. O victorie așteptată de Alin de 20 de ani, de când s-a apucat de acest sport în Botoșaniul natal, alături de antrenorul Ioan Asaftei. A mers la sală pentru că toți prietenii din cartier făceau asta, dar prin muncă, foarte multă muncă, a ajuns pe cea mai înaltă a podiumului în Europa. ”Această medalie de aur înseamnă 20 de ani plini de sacrificii! Este rodul muncii mele, o muncă continuă pe care puțini o cunosc sau o înteleg. Fiecare oră de antrenament a reprezentat un pas mic către acest titlu european, și recunosc că nu a existat zi să nu mă gandesc la obținerea primului loc. Știam că acest moment va veni până la urmă”, a declarat, după victorie, Alin Alexuc, pentru Federația Română de Lupte.

Născut la 3 februarie 1990, luptătorul român mai are în palmares două medalii europene de bronz, cucerite în 2018 şi 2019. Pentru că nu e doar un mare campion, și la propriu – este un colos de 1,90 m și 130 de kilograme - și la figurat, Alin și-a donat în scop caritabil medalia obținută anul trecut. Aceasta a fost pusă în vânzare pe Internet, iar banii obținuți au fost donați unei fetițe bolnave.

Legitimat la clubul german RSV Rotation Greiz e.V, Alexuc sper ca titlul continental cucerit la Roma să fie doar primul pas către o medalie olimpică, de care a fost atât de aproape în 2016, la Rio de Janeiro. Atunci, la a doua sa participare la Jocurile Olimpice, a fost învins în finala mică și a încheiat competiția în lacrimi de durere, pe care acum e decis să le transforme în lacrimi de fericire, după ce va urca pe podium. ”Sper că va fi anul meu și la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Da, am spus corect, chiar dacă nu sunt încă calificat. Eu sunt extrem de încrezător că voi reuși calificarea. Pentru că visul meu este podiumul olimpic”, a mai spus el pentru FRL.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net