Hănescu: "Vreau să aduc primul punct pentru România"

Ultima actualizare:

"E bine pentru România că voi juca primul, vreau să joc bine şi să aduc primul punct. Îmi place suprafaţa, la antrenamente a mers totul bine şi am încredere în mine", a explicat Victor Hănescu, care nu exclude o surpriză în meciul cu Soderling: "Nu se ştie niciodată, Cupa Davis este diferită de turneele ATP, cred că am o şansă bună".

Referitor la decizia lui Andrei Pavel de a nu juca la dublu, Hănescu a spus: "Andrei a luat o decizie bună, pentru că este un meci foarte important pentru România. Poate nu s-a antrenat destul în ultimul timp".

Andrei Pavel are încredere în Victor Hănescu şi speră ca o victorie a acestuia să îl ajute pe Crivoi în meciul cu Soderling: "Hănescu e favoritul meciului, iar Crivoi va juca mai relaxat dacă el va câştiga. Tragerea la sorţi îmi convine".

Legat de hotărârea sa de a nu juca, Pavel a spus: "Nu mă aşteptam să fie aşa greu să fii şi căpitan, şi jucător. Nu le poţi face pe amândouă la un nivel de sută la sută în acelaşi timp. Am luat această decizie şi pentru viitorul echipei noastre de dublu, care e foarte tânără. Vom juca împotriva unei perechi experimentate. Eu sper ca Tecău şi Copil să repete evoluţia bună din meciul cu Rusia".

Căpitanul suedezilor, Mats Wilander, s-a declarat mulţumit de tragerea la sorţi a meciurilor: "Nu ştiu cât contează această tragere, meciurile sunt deschise oricum. Vinciguerra are o şansă mare în faţa românului, pe el va fi cea mai mare presiune, pentru români acesta este un meci pe care trebuie neapărat să îl câştige".

Victor Hănescu îl va întâlni vineri pe Andreas Vinciguerra în primul meci al întâlnirii Suedia-România, din Cupa Davis, pentru menţinerea în Grupa Mondială. Cel de-al doilea meci al zilei va fi între Robin Soderling şi Victor Crivoi. În meciul de dublu, România va fi reprezentată sâmbătă de perechea Marius Copil/Horia Tecău, care îi va avea ca adversari pe Simon Aspelin şi Robert Lindstedt. Duminică, Victor Hănescu îl va întâlni pe Robin Soderling, în timp ce Crivoi îl va avea ca adversar pe Andreas Vinciguerra.

România va întâlni Suedia în deplasare, în perioada 18-20 septembrie, în meciul de baraj pentru menţinerea în Grupa Mondială a Cupei Davis.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net