Handbaliştii vor la Mondiale. Popescu e şansa noastră în barajul cu Macedonia

Mihai Popescu handbal.jpg

Mihai Popescu-România-handbal
Mihai Popescu e portarul titular al naţionalei masculine de handbal
Citeste tot despre: 

Naţionala masculină de handbal se poate întoarce la un Campionat Mondial după opt ani de pauză. Tricolorii pornesc cu şansa a doua contra Macedoniei, dar portarul Mihai Popescu are în mâinile sale cheia calificării.

România încearcă de două decenii să revină în lumea bună a handbalului masculin, însă prezenţele la turneele finale n-au fost decât două, la Mondialele din 2009 şi 2011. Portarul Mihai Popescu a prins ambele calificări şi e liantul care face legătura între generaţii. „Le-am spus şi băieţilor, o calificare la un Mondial de seniori îţi poate schimba viaţa ca sportiv de performanţă. Le doresc din tot sufletul să vadă ce înseamnă un turneu final şi cum le va creşte valoarea”, a declarat Popescu înainte de confruntările decisive cu Macedonia, duminică la Skopje şi miercuri la Cluj-Napoca.

Adversarul nu e unul de top, dar macedonenii au fost prezenţi mereu în ultimii ani la Europene şi Mondiale, beneficiind şi de unul dintre cei mai valoroşi handbalişti din lume. Este voba despre veteranul Kiril Lazarov (38 de ani), finalist al Ligii Campionilor în acest sezon cu echipa Nantes.

Aşadar, barajul România – Macedonia se anunţă în primul rând un duel între aruncările lui Lazarov şi intervenţiile lui Mihai Popescu. Semnele sunt încurajatoare, de vreme ce portarul nostru (legitimat în Franţa, la Saint-Raphael) e într-o formă de zile mari, el fiind declarat cel mai bun apărător al buturilor în recentul Final Four al Cupei EHF, a doua competiţie continentală.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1