Handbal: debut la CM contra unei naţionale de studente!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Prima adversară a tricolorelor din grupa C, aflată în premieră la un Campionat Mondial, este formată în mare parte din jucătoare semiprofesioniste care sunt studente la diverse facultăţi din Chile.

Deşi selecţionerul Radu Voina se confruntă cu ceva probleme medicale înaintea startului Campionatului Mondial din China, mai multe jucătoare acuzând o stare gripală, România porneşte ca favorită în certă partida cu modesta reprezentativă din Chile.

Sudamericancele reprezintă una dintre petele de culoare ale acestei competiţii, fiind debutante la un turneu final. Adversarele României au ajuns la Mondiale după un baraj dramatic cu Republica Dominicană, în care s-au impus în prelungiri, fiind conduse la un gol diferenţă cu cinci secunde înainte de finalul timpului regulamentar!

Aproape toate jucătoarele din Chile sunt studente în ţara lor natală la diverse facultăţi: Educaţie Fizică şi Sport, Design, Arhitectură sau Sociologie.

Aleasă recent cea mai valoroasă jucătoare din Chile, interul Daniela Canessa este studentă la „Ştiinţa Mişcării".

„Îmi este greu să combin şcoala cu handbalul, dar iubesc foarte mult sportul şi este o onoare pentru mine să joc la un Campionat Mondial", a spus aceasta pentru presa chiliană.

Înainte de plecarea spre China, componentele naţionalei feminine de handbal şi-au expus colecţia de tatuaje de pe picioare

image

Cealaltă „vedetă" a sudamericancelor, Inga Feuch­t­­mann (1,69 metri), evoluează în liga a doua din Spania la micuţa grupare Monovar Balonmano.

În acest context, tricolorele se aşteaptă la o victorie la minim 20 de goluri diferenţă, motiv pentru care Radu Voina ne-a dezvăluit că nu va folosi prima garnitură.

„Voi face o rotaţie a jucătoarelor în acest meci. Este foarte important să ne dozăm bine efortul pe parcursul competiţiei", a subliniat selecţionerul României.

Vărzaru vrea cadou o medalie de ziua ei

Aleasă căpitan al naţionalei în urma voturilor colegelor, Cristina Vărzaru schimbă azi prefixul.

Câştigătoare a Ligii Campionilor cu Viborg în acest sezon, extrema naţionalei împlineşte 30 de ani şi va face cinste colegelor cu un pahar de şampanie fără alcool.

„Sunt obişnuită să îmi petrec ziua de naştere pe teren deoarece majoritatea turneelor finale sunt în decembrie. Anul acesta îmi doresc cadou o medalie la Mondiale ", spune Vărzaru, care în urmă cu 10 ani conducea naţionala de tineret către titlul mondial chiar în China.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net