Halep a urcat pe 8 în clasamentul mondial, egalând-o pe Virginia Ruzici. Azi poate ajunge pe 7, unde doar Irina Spîrlea a mai fost

Ultima actualizare:

    Simona Halep şi o lovitură câştigătoare FOTO Reuters
Simona Halep şi o lovitură câştigătoare FOTO Reuters

Simona Halep a câştigat turneul de la Doha şi, chiar dacă a abandonat în primul tur al openului de la Dubai, românca a urcat trei locuri în clasamentul WTA. Asta penentru că jucătoarele din faţa ei nu şi-au apărat punctele de anul trecut şi au fost retrogradate.

Românca a început luna în deşert pe locul 10 mondial şi după succesul din Qatar a urcat pe 9, în faţa italiencei Sara Errani. Pentru că nu avea niciun punct de apărat la Dubai, accidentarea care a forţat-o să se retragă în primul tur n-a costat-o nimic, ba dimpotrivă. Un joc favorabil al rezultatelor a urcat-o azi încă un loc, pentru că cehoaica Petra Kvitova a pierdut prematur, iar anul trecut câştigase turneul. Această face s-o egaleze pe legendara Virginia Ruzici, fost număr 8 mondial în 1979.

Pentru Halep, veştile bune nu se opresc însă aici. Azi, la ora 17:00, poate bate recordul celei mai bine clasate românce din istorie, Irina Spîrlea, care în 1997 a fost numărul 7 mondial. Singura condiţie, cât se poate de realizabilă, este ca Jelena Jankovic să piardă la Dubai, cu Serena Williams.

Astfel, Halep ar realiza o performanţă unică în tenisul feminin românesc şi ar urca până foarte aproape de Top 5, la doar câteva puncte în spatele lui Kerber şi Sharapova. Ambele pot cădea însă în spatele româncei pentru că au foarte multe puncte de apărat la următoarele două turnee majore, Miami şi Indian Wells.

Iată cum arată în acest moment clasamentul WTA:

1. Williams 126602. Li 67953. Radwanska 57054. Azarenka 56815. Sharapova 52066. Kerber 44907. Halep 44358. Jankovici 43809. Kvitova 436510. Errani 4195

"E o mare jucătoare mică. Trebuie să compenseze statura, adică ce nu i-au dat Dumnezeu sau părinţii. Face acest lucru, însă are o problemă pe care trebuie să o rezolve în viitor, o problemă de continuitatea. Un jucător de tenis e atât de bun cât este în cea mai proastă zi pe care o are. Dacă reuşeşti câştigi în ziua aceea, toate porţile ţi se deschid. Halep are o voinţă deosebită, sunt convins că poate să ajungă în primele cinci, însă nu o să fie uşor deloc", a spus Ion Ţiriac la DolceSport.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net