Halep a urcat pe 8 în clasamentul mondial, egalând-o pe Virginia Ruzici. Azi poate ajunge pe 7, unde doar Irina Spîrlea a mai fost

CLIIMA20140114_0022_1.jpg

Simona Halep şi o lovitură câştigătoare FOTO Reuters

Simona Halep a câştigat turneul de la Doha şi, chiar dacă a abandonat în primul tur al openului de la Dubai, românca a urcat trei locuri în clasamentul WTA. Asta penentru că jucătoarele din faţa ei nu şi-au apărat punctele de anul trecut şi au fost retrogradate.

Românca a început luna în deşert pe locul 10 mondial şi după succesul din Qatar a urcat pe 9, în faţa italiencei Sara Errani. Pentru că nu avea niciun punct de apărat la Dubai, accidentarea care a forţat-o să se retragă în primul tur n-a costat-o nimic, ba dimpotrivă. Un joc favorabil al rezultatelor a urcat-o azi încă un loc, pentru că cehoaica Petra Kvitova a pierdut prematur, iar anul trecut câştigase turneul. Această face s-o egaleze pe legendara Virginia Ruzici, fost număr 8 mondial în 1979.

Pentru Halep, veştile bune nu se opresc însă aici. Azi, la ora 17:00, poate bate recordul celei mai bine clasate românce din istorie, Irina Spîrlea, care în 1997 a fost numărul 7 mondial. Singura condiţie, cât se poate de realizabilă, este ca Jelena Jankovic să piardă la Dubai, cu Serena Williams.

Astfel, Halep ar realiza o performanţă unică în tenisul feminin românesc şi ar urca până foarte aproape de Top 5, la doar câteva puncte în spatele lui Kerber şi Sharapova. Ambele pot cădea însă în spatele româncei pentru că au foarte multe puncte de apărat la următoarele două turnee majore, Miami şi Indian Wells.

Iată cum arată în acest moment clasamentul WTA:

1. Williams 12660
2. Li 6795
3. Radwanska 5705
4. Azarenka 5681
5. Sharapova 5206
6. Kerber 4490
7. Halep 4435
8. Jankovici 4380
9. Kvitova 4365
10. Errani 4195

"E o mare jucătoare mică. Trebuie să compenseze statura, adică ce nu i-au dat Dumnezeu sau părinţii. Face acest lucru, însă are o problemă pe care trebuie să o rezolve în viitor, o problemă de continuitatea. Un jucător de tenis e atât de bun cât este în cea mai proastă zi pe care o are. Dacă reuşeşti câştigi în ziua aceea, toate porţile ţi se deschid. Halep are o voinţă deosebită, sunt convins că poate să ajungă în primele cinci, însă nu o să fie uşor deloc", a spus Ion Ţiriac la DolceSport.Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1