Halep, peste Şarapova în clasamentul mondial!

Ultima actualizare:

    Halep a primit  un şoim aurit  ca premiu la Doha
Halep a primit un şoim aurit ca premiu la Doha

Simona Halep este foarte aproape de a deveni, cu acte, cea mai bine poziţionată jucătoare de tenis din istoria României.

Eliminarea Mariei Şarapova în turul 3 la Indian Wells o aduce mai aproape pe Simona Halep de locul 5 în lume! Simona a jucat aseară, după închiderea ediţiei, contra candiencei Eugenie Bouchard, în optimile de finală, şi era în cărţi pentru ocuparea unuia dintre locurile 5 sau6 în clasamentul mondial.

Deţinătoarea titlului, Maria Şarapova a fost învinsă în turul 3 la Indian Wells de Camila Giorgi, italianca venită din calificări care trecuse în turul secund de Sorana Cîrstea. Aceasta s-a impus cu scorul de 6-3, 4-6, 7-5, producând una dintre marile surprize ale acestei ediţii.

De eliminarea Şarapovei ar putea profita Simona Halep. În acest moment, ea ocupă, în clasamentul live, locul 5 în lume, cu 4.505 puncte. Mai sus nu poate urca indiferent de rezultatul obţinut în SUA. Ea îşi poate păstra acest loc - cel mai bun ocupat vreodată de vreo româncă în istoria tenisului dacă face cel puţin acelaşi rezultat la Indian Wells cu Jelena Jankovic şi Petra Kvitova, singurele care o mai pot depăşi.

Halep
Halep

Kvitova pare a avea cele mai mici şanse la ocuparea locului 5 dintre cele trei contracandidate, căci pentru a ajunge pe acea poziţie, cehoaica e obligată să ajungă în finală sau, cel mai sigur pentru ea, să câştige. Iar la ce formă a arătat în anul acesta, situaţia de mai sus e aproape imposibilă.

În ceea ce priveşte duelul dintre Simona şi Jelena, situaţia e simplă: dacă ambele ies în aceeaşi fază a competiţiei, atunci Simona se clasează cu un loc mai sus decât sârboaica. Dacă Jankovic rezistă cu un tur mai mult, atunci ea trece în faţa româncei. În semifinale am putea avea chiar un meci direct între cele două.


    Halep
Halep

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net