Halep luptă pentru locul 2 la Roland Garros

Ultima actualizare:

    Simona Halep începe turneul de la Roland Garros din postura de cap de serie nr. 3Foto: AP
Simona Halep începe turneul de la Roland Garros din postura de cap de serie nr. 3Foto: AP

Pentru Simona Halep, a treia jucătoare a lumii, turneul de la Roland Garros nu reprezintă doar momentul ideal pentru a-şi îndeplini visul, acela de a cuceri un titlu de Grand Slam, dar şi posibilitatea de a reveni pe locul 2 în lume. Ea îşi va afla azi adversarele.

Calculele, ca la orice start de turneu, sunt complicate, dar nu imposibil de făcut. Fără a intra foarte mult în amănunte (se vor scădea punctele obţinute anul trecut pe zgura pariziană şi se vor adăuga, apoi, cele câştigate la ediţia 2015), iată câteva scenarii posibile. 

  • Cum poate fi Simona pe 2. Singura şansă ca Simona să fie pe locul 2 după terminarea turneului e ca ea să facă un rezultat mai bun decât Sharapova şi Kvitova să nu ajungă în finală, sau dacă ajunge, să fie învinsă în ultimul act de Halep.
  • Cum poate fi Simona pe 3. Dacă Sharapova face un rezultat mai slab decât Halep, iar Kvitova va ajunge în finală sau va lua titlul. De asemenea, dacă cehoaica ajunge în semifinale şi Simona e eliminată în sferturi, românca e pe 3.
  • Cum poate fi Simona pe 4. Dacă Petra Kvitova va juca semifinale, iar Halep nu, iar Sharapova ajunge mai sus ca jucătoarea noastră, atunci Simona va fi pe locul 4 după Roland Garros
  • Cum poate fi Simona pe 5. Dacă Halep e eliminată în primele două tururi, situaţia se complică. Poate fi depăşită şi de Wozniacki, dacă daneza ajunge în finală, şi de Sharapova, dacă ajunge în semifinale, şi de Kvitova, indiferent de rezultat.

Cîrstea şi Copil, în finala calificărilor

Sorana Cîrstea şi Marius Copil au ajuns ieri în finala calificărilor de la Roland Garros. Sorana a învins-o cu 7-5, 2-6, 6-3, pe a doua favorită, columbianca Mariana Duque-Marino. Copil l-a învins cu 6-3, 6-4, pe australianul John-Patrick Smith. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net