Haine biometrice pentru piloții de Formula 1

Ultima actualizare:

    Max VerstappenFoto: Guliver/ GettyImages
Max VerstappenFoto: Guliver/ GettyImages

Echipamentul piloților de Formula 1 tinde să se schimbe radical în viitorul apropiat. Ei ar putea fi obligați să poarte lenjerie de cort biometrică, astfel încât să le poată fi monitorizate în permanență funcțiile vitale.

Primul care a acceptat să poarte o asemenea ținută de înaltă tehnologie este pilotul de la Red Bull, Max Verstappen. El și-a dat acordul după ce proiectul pentru costumul VISM a fost aprobat de către Federația Internațională de Automobilism. VISM este ignifug și va măsura și transmite nu doar ritmul cardiac al șoferului în timpul cursei, dar și statistici legate de ritmul respirator al pilotului. Costumul este considerat chiar un adevărat salvator de vieți, deoarece va monitoriza și transmite în timp real semnele vitale ale unui pilot în timpul și după un accident, oferindu-le medicilor date cruciale înainte de a ajunge la fața locului.

Nu este prima dată când piloții îmbracă haine biometrice. În ultima perioadă, ei conduceau purtând în mâini mănuși cu un singur senzor, care măsura frecvența cardiacă.

După cum se arată în expunerea de motive a inventatorilor costumului, echipele pot utiliza datele colectate pentru a ajuta la monitorizarea stresului și a oboselii piloților în timpul cursei. Dacă rezultatele vor fi cele așteptate, este foarte posibil ca acest costum să poată fi scos și pe piață, pentru șoferii amatori. De asemenea, datele pot fi folosite pentru mărirea siguranței în trafic. ”Considerăm că această experiență este un pas important înainte în dezvoltarea sistemelor de siguranță, precum și a ajutorului activ pentru șoferi, și pentru mașinile de pasageri”, a declarat unul dintre inventatori pentru ”The Sun”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net