Hai la Euro după 22 de ani!

Ultima actualizare:

    Handbaliştii sunt  în faţa unei  performanţe istoriceFoto: sportpictures.eu
Handbaliştii sunt în faţa unei performanţe istoriceFoto: sportpictures.eu

1996 este anul în care handbaliştii tricolori au participat ultima dată la un turneu final continental. După mai mult de două decenii de suferinţă, România e mai aproape ca niciodată de întreruperea acestei serii negre.

România – Belarus e meciul care poate rescrie istoria handbalului masculin de la noi, la nivel de primă reprezentativă. Sub comanda selecţionerului iberic Xavier Pascual (antrenor al echipei FC Barcelona), românii încheie în această săptămână meciurile din grupa de calificare pentru Euro 2018. Toamna trecută, tricolorii au început preliminariile cu o victorie surprinzătoare în Belarus (26-23) care ne-a permis apoi să visăm cu ochii deschişi la primul European după 22 de ani. Din păcate, eşecurile cu Serbia din luna mai au făcut ca returul cu bieloruşii să aibă caracter decisiv. Din cele două meciuri rămase, azi la Craiova cu ex-sovieticii şi duminică în Polonia, România are nevoie de o victorie şi un egal pentru o calificare matematică. La cum arată situaţia în celelalte grupe, avem şanse uriaşe de calificare chiar şi cu o singură victorie, dar în acest caz stăm la mâna altor rezultate. „Este unul dintre cele mai importante jocuri din ultimii 22 de ani. Avem mare nevoie de public. O calificare la Europene înseamnă că poţi juca direct baraj pentru Mondiale şi poţi spera la calificările pentru Jocurile Olimpice”, a declarat portarul naţionalei noastre, Mihai Popescu. Meciul începe la ora 19.00 (TVR 2).

Programul grupei

Serbia – Polonia    Miercuri, după închiderea ediţieiRomânia – Belarus    Joi, 19.00Polonia – România    Duminică, 15.30Belarus – Serbia    Duminică, 16.00

Clasament

1. Serbia    6p2. Belarus    5p3. România    4p4. Polonia    1p*Se califică direct la Euro primele două clasate, plus echipa de pe locul trei cu cel mai bun punctaj în cele 7 grupe preliminare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net