Grecia, bronz la Eurobasket

Ultima actualizare:

Spanoulis a ratat incredibil două aruncări libere pentru Grecia când mai erau două secunde iar în faza următoare Bostian Nachbar a avut soarta meciului în mâna sa, însă aruncarea disperată de la trei puncte nu şi-a atins ţinta.

Conducătorul de joc Jaka Lakovici fusese cel care le adusese speranţa slovenilor, cu un coş de trei puncte extrem de important cu care a adus scorul la 57-56.

Lakovici a marcat 13 puncte, dintre cele 16 ale sale, în sfertul al patrulea, atunci când s-a luptat de unul singur cu elenii. De partea cealaltă Fotsis a reuşit o importantă aruncare de trei puncte cu 31 de secunde înainte de final, pentru a oferi un avantaj liniştitor grecilor, 54-49.

Slovenia a început mai bine partida şi a condus cu 13-9 în minutul 8. În numai patru minute însă, pe finalul primului sfert şi începutul celui de-al doilea grecii au reuşit 14 puncte consecutive şi au trecut în avantaj 23-13. De atunci nu au mai predat şefia, chiar dacă slovenii s-au mai apropiat ameninţător de-a lungul partidei. Uriaşul Sofoklis Schortsanitis a dărâmat totul în calea lui sub panoul advers şi a reuşit 23 de puncte şi 6 recuperări, fiind singurul jucător grec care a trecut de graniţa celor 10 puncte marcate.

Este pentru a cincea oară când grecii urcă pe podium la Campionatul European, după cele două titluri din 1987 şi 2005, locul al doilea cucerit în 1989 şi bronzul de la ediţia inaugurală din 1949.

Slovenia obţine cea mai bună performanţă din istoria participărilor la Euro, după ce s-a clasat pe locul 6 în 2005 şi locul 7 în 2007.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net