Gimnastica românească respiră, dar la aerobic. Am cucerit 10 medalii la Europene

grup_aur_gimnastica_aerobica.jpg

România a cucerit aurul european în proba de grup
România a cucerit aurul european în proba de grup

De la primele ediții ale Campionatelor Mondiale sau Europene, gimnastica aerobică a fost un izvor nesecat de medalii pentru sportul românesc. Nici anul acesta nu a fost altfel, delegația noastră întorcându-se de la CE cu 10 medalii.

Cel mai bun rezultat din competiția disputată la Baku, în Azerbaidjan, a fost obținut în proba de grup, de Andreea Bogati, Dacian Barna, Gabriel Bocșer, Mihai Popa şi Marian Broței. Aceasta este una dintre probele la care România a excelat mereu la competițiile internaționale, așa că victoria lor era oarecum așteptată. În întrecerile seniorilor s-au mai cucerit, de asemenea, trei medalii de bronz la trio (Andreea Bogati, Marian Broței și Mihai Popa), cuplu (Andreea Bogati și Dacian Barna) și aerobic dance (Bianca Becze, Sandra Dincă, Izabela Dumitrașcu, Szofia Meszar, Teea Milea, Sarmiza Niculescu, Flavia Sentea, Steliana Stoenescu).

În același timp cu campionatele seniorilor s-au disputat și cele rezervate juniorilor, iar rezultatele demonstrează că acest sport este unul cu viitor pentru noi. La Europenele de la Baku, în probele juniorilor s-au cucerit două medalii de argint (trio și aerobic dance) și două de bronz (individual masculine și cuplu). Lotul național de gimnastică aerobic este antrenat, de peste 20 de ani, de Maria Fumea, care a cucerit de-a lungul timpului, peste 200 de medalii la competițiile mondiale sau europene cu elevii și elevele sale.

Loading...

Citește și

  • Lotul de gimnastică aerobică a României

    Lupta lor continuă, iar drama este ca în filme! O echipă națională întreagă așteaptă să fie recompensată pentru performanțele atinse la Campionatul Mondial din Mexic. În luna iunie, sportivii lotului nostru de gimnastică aerobică au mai urcat o treaptă pe scara valorilor de talie mondială (trei medalii de aur și două de argint). Însă, au din nou probleme cu primitul banilor!

  • Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că organizarea Campionatului European de gimnastică aerobică la Bucureşti în perioada 9-13 noiembrie 2011, va costa aproximativ 400.000 de euro.reşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că organizarea Campionatului European de gimnastică aerobică la Bucureşti în perioada 9-13 noiembrie 2011, va costa aproximativ 400.000 de euro.