Gimnaste de aur, mame de nota 10!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

În aceste zile, Lavinia Miloşovici simte o bucurie de zeci de ori mai mare decât la finalul unui concurs în care urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumurilor olimpice sau mondiale. Marţi seara fosta gimnastă de aur a născut un băieţel perfect sănătos.

„Are 3 kilograme şi 140 de grame. Trebuia să nasc la sfârşitul lunii, dar aşa s-a programat operaţia de cezariană. Aşa a fost să fie, să vină mai devreme. L-am ţinut în braţe, l-am alăptat, l-am pupat. A fost foarte frumos. Cosmin, soţul meu, a stat mai mult cu el pentru că eu sunt operată si nu prea am voie sa fac efort", a declarat Miloşovici la WOWbiz.

Pentru fosta gimnastă, acest băieţel, care va purta numele de Cosmin Mihai, este cel mai frumos dar pe care i-l putea face Dumnezeu. În vârstă de 37 de ani, Lavinia a mai avut o fetiţă, Denisa, care a murit în 2008, la vârsta de 4 ani, din cauza unei boli a sistemului nervos. „Denisa a fost un copil normal, cu toate că avea handicapul pe care îl avea. Eu nu m-am ferit să merg cu Denisa nicăieri, în oraş, la mare, la munte. Denisa a fost iubită foarte mult. Am păstrat toate lucrurile. Acum trebuie să aranjăm pentru fiul nostru, Mihai Cosmin, important e sa fie sănătos. E o minune că ea a trăit 4 ani, ne-am chinuit şi am făcut tot ce am putut pentru ea", a mai mărturisit Miloşovici în cadrul aceleiaşi emisiuni.

În 2002, Lavinia Miloşovici a apărut goală în câteva filmuleţe făcute pentru o revistă japoneză pentru adulţi. Împreună cu fostele gimnaste Corina Ungureanu şi Claudia Presecan ea a efectuat exerciţii la aparate, topless, imaginile cu ele făcând înconjurul lumii. Cu banii pentru acele imagini şi-a cumpărat un apartament şi o maşină. Referitor la acel film, Miloşovici a declarat pentru WOWbiz: „Pe moment am regretat ce am făcut, dar când am primit această ofertă a fost cu totul altceva, nu aş mai face treaba asta pentru că nu m-a ajutat cu nimic. Mă bucur ca lumea a fost alaturi de mine. Eu am picat vreo lună - două, nu am putut să mai ies din casă, dar nu am făcut nici un rău, aşa am reuşit să-mi iau un apartament, o maşină", a povestit fosta gimnastă despre acele momente.

Daniela Silivaş (41 de ani)

A fost vedeta incontestabilă a concursului de gimnastică din cadrul Jocurilor Olimpice de la Seul, în anul 1988 când a reuşit să cucerească nu mai puţin de şase medalii (trei de aur, două de argint şi una de bronz) şi să primească şapte note de zece. În anul 1991, fosta gimnastă a plecat în Statele Unite, unde l-a cunoscut pe actualul său soţ, Scott Harper, cu care are trei copii: o fată pe nume Ava (8 ani), şi doi băieţi, Jadan Scott (9 ani) şi Rylan (4 ani).

Aurelia Dobre (41 de ani)

E prima campioană mondială absolută din istoria gimnasticii feminine româneşti la Rotterdam. În 1988, la Seul, a devenit vicecampioană olimpică. Stabilită în urmă cu două decenii în SUA, Aurelia Dobre s-a măritat cu fostul gimnast iranian Boz Mofid, cu 18 ani mai în vârstă ca ea, şi au o sală de gimnastică în Maryland. Cei doi au 4 băieţi: Cyrus (19 ani), Darius (17 ani) şi gemenii Lucas şi Marcus (14 ani). Cyrus e în lotul lărgit de gimnastică al SUA.

Ecaterina Szabo (45 de ani)

A fost cvadruplă campioană olimpică la Los Angeles 1984. În 1991, sportiva s-a căsătorit cu Cristian Tamaş, fost membru al echipei de caiac, alături de care s-a stabilit în Franţa, la Chamalieres. În 2010 a fost operată de hernie de disc, din cauza unor probleme la coloană pe care le-a resimţit timp de doi ani. Fosta gimnastă este mama a doi copii pe care i-a îndreptată către sport, Zeno (9 ani) practică înot şi baschet şi Lorenzo (15 ani) joacă fotbal.

Gina Gogean (36 de ani)

Este una dintre personalităţile marcante ale gimnasticii feminine româneşti. La doar 15 ani, gimnasta reuşea să ia primul său titlu mondial. În 1992 a cucerit două medalii - una de argint şi una de bronz, la Jocurile Olimpice de la Barcelona. S-a căsătorit în anul 2006, cu alesul inimii ei, Cristi Groza, cu care formează un cuplu de mai bine de 13 ani. În urmă cu un şi jumătate ei au devenit părinţii unui băieţel, pe nume Ştefan.

Simona Amânar (34 de ani)

A făcut parte din generaţia de excepţie a gimnasticii româneşti în anii ‘90, fiind multilpă medaliată olimpică la Atlanta şi Sydney. Mare specialistă a săriturilor, a reuşit să execute un element, care a rămas în istoria gimnasticii mondiale şi care îi poartă numele, „săritura Amânar". S-a căsătorit în anul 2002 cu Cosmin Tabără. Cei doi au împreună un băiat pe nume Alex (10 ani) şi o fetiţă Ştefania Teodora, în vârstă de numai două luni.

Nadia Comăneci (51 de ani)

Nadia Comăneci, cea mai amre gimnastă din lume, este stabilită în Oklahoma împreună cu soţul ei, Bart Conner. Cei doi au împreună un fiu, Dylan, în vârstă de 6 ani şi jumătate, care este dotat la toate sporturile. Cel mai mult îi place, însă gimmastica, acolo unde face, deocamdată pentru distracţie, exerciţii sub îndrumarea tatălui său. Ultimul sport în care a fost iniţiat a fost schiul, el luând primele lecţii în această vacanţă de iarnă.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net