Gimnasta Ana Maria Bărbosu, campioană și la sală și la școală

Ultima actualizare:
Ana Bărbosu, de șase ori campioană europeană la gimnastică junioare
Ana Bărbosu, de șase ori campioană europeană la gimnastică junioare

Ana Maria Bărbosu, câștigătoare a șase medalii de aur la Europenele de la Mersin, nu neglijează studiile. Aflată în cantonament cu lotul de junioare, puștoaica de 14 ani a stat zi de zi în fața laptopului pentru cursurile de la școala online.

Pentru prima dată în istorie, loturile naționale de gimnastică de juniori (artistică fete, băieți și aerobică) au efectuat un stagiu de pregătire comun, iar locul ales a fost complexul de la Cheile Grădiștei. Printre cei 54 de sportivi s-a aflat și Ana Maria Bărbosu, campioana europeană la toate cele patru aparate, la individual compus, dar și cu echipa României, la competiția din Turcia. Puștoaica are programul plin în fiecare zi: pe lângă cele două antrenamente, cel fizic și cel în sala de gimnastică, mai petrece 4-5 ore în fața laptopului, pentru că nu vrea să lipsească nici o zi de la școală, mai ales că este în clasa a opta. ”Profesorii sunt înțelegători, dar încearcă să ne ofere o bază solidă de cunoștințe, chiar dacă facem sport de performanță. Școala online nu este la fel ca cea normală, preferam să merg fizic la școală, dar oricum este, trebuie să fiu atentă la ore, să rețin tot, pentru că nu am așa mult timp după cursuri să aprofundez și trebuie să mă pregătesc cum trebuie pentru examenul de final de an”, a declarat pentru Sportsnet Ana Maria Bărbosu.

Gimnasta nu rămâne în urmă niciodată cu temele, chiar dacă e în cantonament. ”Seara, după cină, îmi iau caietele și fac temele, înainte de stingere. școala și temele sunt un fel de relaxare fizică și doar un fel de încordare mentală. Materia mea preferată e fizica, nu mi se pare grea, îmi place foarte mult. Sunt anumite noțiuni care mă ajută și în sală, cum ar fi unghiurile de la geometrie”, mai spune sextupla campioană europeană de junioare.

Antrenorii loturilor naționale sunt preocupați de educația sportivilor și le sprijină pentru a trece cu bine peste această perioadă încărcată pentru ei. ”Noi dorim ca acești copii să facă și școală și să nu avem probleme din acest punct de vedere. Spre norocul nostru, avem copii foarte buni, inteligenți, care se descurcă foarte bine și la școală”, explică Lucian Sandu, antrenorul coordonator al lotului național de gimnastică junioare.

Ana Maria, parte a programului ”Țară, țară vrem campioane”!

Comitetul Olimpic Sportiv Român susține financiar pregătirea Centrelor Naționale Olimpice Pentru Juniori de la Deva si Constanța (gimnastică artistică fete ) și Reșița (artistică băieți ) - contribuind la asigurarea celor mai bune condiții de pregătire și motivare a sportivilor pentru obținerea celor mai bune rezultate.

În vârstă de 14 ani, Ana face parte din programul ”Țară, țară vrem campioane” ( are beneficiază de sprijin suplimentar din partea Fundației Casa Campionilor – Mariana Bitang și Octavian Bellu), prin parteneriatul cu OMV Petrom.


    Ana Bărbosu, de șase ori campioană europeană la gimnastică junioareFOTO: UEG
Ana Bărbosu, de șase ori campioană europeană la gimnastică junioareFOTO: UEG

Multipla campioană este din Focşani și este legitimată la Clubului Sportiv Şcolar din localitate. 2020 a fost un an fenomenal pentru tânăra sportivă, la nivel de performanțe. În noiembrie, la Campionatele Naționale de la Ploiești, Ana a cucerit nu mai puțin de nouă medalii de aur și una de bronz. În decembrie, la Europenele de la Mersin a atras toate privirile și a întrecut toate așteptările, urcând pe prima treaptă a podiumului în toate probleme. Ana Maria Bărbosu a fost prima la sol, bârnă, sărituri, paralele și individual compus, adjudecându-și și cel mai prețios trofeu cu echipa României. Drept urmare, a fost numită sportiva anului 2020 în judeţul Vrancea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net