Giganți străini la fileu românesc. A început campionatul de volei în România

michael_parkinson_joaca_voei_la_steaua.jpg

Michael Parkinson a reusit 13 puncte în primul meci la Steaua
Michael Parkinson a reusit 13 puncte în primul meci la Steaua
FOTO: FIVB

În Divizia A1 masculină de volei vor evolua patru jucători care au făcut furori la Campionatele Mondiale de luna trecută. Va fi una dintre cele mai puternice ediții ale campionatului national din ultimii ani.

După o pauză de aproape cinci luni, voleibaliștii revin în sălile din România. Campionatul Diviziei A1 s-a reluat în acest weekend cu doar 11 echipe, după ce campioana, Tricolorul Ploiești, s-a retras, dar cu câțiva jucători străini de o reală valoare. Click! vi-i prezintă pe cei patru care au în urmă cu o lună jucau în faza a doua a Campionatului Mondial, adică au ajuns cu echipele lor între primele 16 din lume. Din păcate, vor putea fi văzuți doar din sală, căci nici o televiziune nu și-a exprimat, încă, dorința de a transmite vreo partidă din campionatul intern.

Miroslav Gradinarov (Bulgaria, 33 de ani, extremă). Component al naționalei Bulgariei, cu care a jucat la ultimele două Campionate Mondiale, Gradinarov va evolua în acest sezon la VCM Zalău, una dintre echipele care se vor bate pentru titlu în acest an. El evoluează pe postul de extremă, dar și de universal, înălțimea sa, 2,03 m, ajutându-l să se ridice la nivelul cerințelor ambelor posturi. El se află la a doua aventură în România, după ce în 2016/ 2017 a jucat la Arcada Galați, echipă cu care a cucerit Cupa României. El joacă primul meci duminică seară.

miroslav_gradinarov_joaca_volei_la_zalau.jpg

Miroslav Gradinarov joacă la VCM Zalău
Miroslav Gradinarov joacă la VCM Zalău și în naționala Bulgariei
FOTO: EPA

Michael Parkinson (Olanda, 26 de ani, centru). Parkinson va evolua din acest sezon la Steaua, echipă cu care a semnat chiar în timpul Mondialelor. Centrul naționalei Olandei a făcut minuni la competiția de luna trecută, conducându-și echipa spre victorie contra a două dintre favoritele competiției, Brazilia și Franța. Cu 20 de blocaje reușite la CM, el s-a clasat între cei mai buni jucători pe postul său de la Mondiale. Se află la prima experiență în România. În primul meci, olandezul a reușit 13 puncte, dintre care 5 blocaje, fiind cel mai bun jucător de la Steaua în victoria obținută cu 3-2 la Dej.

michael_parkinson_joaca_voei_la_steaua.jpg

Michael Parkinson a reusit 13 puncte în primul meci la Steaua
Michael Parkinson a reusit 13 puncte în primul meci la Steaua
FOTO: FIVB

Neven Majstorovic (Serbia, 29 de ani, libero). Aflat la al doilea an consecutiv în campionatul României, Majstorovic va juca în noul sezon la SCM Craiova. Anul trecut, el a fost titular la Arcada Galați, cu care a cucerit Supercupa României. În naționala Serbiei joacă din 2014 și are în palmares aurul în Liga Mondială din 2016, argintul în aceeași competiției, în 2015, dar și o medalie de bronz la Campionatul European din 2017. La Mondialul din acest an Serbia a ocupat locul 4.

neven_majstorovic_joaca_volei_la_scm_craiova.jpg

Neven Majstotovic a terminat pe locul 4 cu Serbia la Campionatul Mondial de volei
Neven Majstotovic a terminat pe locul 4 cu Serbia la Campionatul Mondial de volei
FOTO: FIVB

Nikola Rosic (Serbia, 34 de ani, libero). Este unul dintre cei mai longevivi străini din voleiul românesc. Anul acesta va juca la CSM București, dar prima apariție în Divizia A1 s-a înregistrat în campionatul 2014/ 2015, când a jucat la Tomis Constanța, formație cu care a cucerit titlul, dar cu care a și reușit să treacă de grupele Ligii Campionilor. A mai jucat în România la Arcada Galați (2016/ 2017) și SCM Craiova (2017/ 2018). La naționala Serbiei joacă din 2004, iar de atunci a cucerit un bronz la Mondiale (2010), un titlu și alte două bronzuri la Europene, dar și cinci medalii, dintre care un aur și 3 arginturi, în Liga Mondială.

nikola_rosic_joaca_volei_la_csm_bucuresti.jpg

Nikola Rosic s-a transferat in vară la CSM Bucuresti
Nikola Rosic s-a transferat in vară la CSM Bucuresti
FOTO: FIVB
Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1