Georgiana Aniţei, aur la triplusalt! Nou record la FOTE!

Ultima actualizare:

    Georgiana Aniţei, record la triplusalt
Georgiana Aniţei, record la triplusalt

Georgiana Aniței a câştigat medalia de aur la proba de triplusalt. A reuşit un nou record al Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), care se desfăşoară la Tbilisi.

Georgiana Aniţei a reuşit o săritură de 13,50 metri, cea mai bună performanţă de până acum fiind de 13,47 metri. Ea a adus delegaţiei României a doua medalie de aur la FOTE, prima fiind câştigată de înotătoarea Maria Claudia Gâdea, în proba de 400 metri mixt.

După sportiva noastră, pe locul al doilea al probei de triplusalt s-a clasat atleta din Ucraina Sonia Kussekala (13,30 metri), iar pe poziţia a treia s-a situat slovena Eva Pepelnak (12,80 metri).

Georgiana Aniţei: campioană mondială la cadeţi

Georgiana Aniţei este campioană mondială en-titre la cadeţi, ea cucerind medalia de aur la data de 19 iulie, cu o săritură de 13,49 metri. Sportiva de 16 ani, purtătoarea de drapel a Echipei Olimpice a României la ceremonia de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European, e născută în Bacău și legitimată la CSS Bacău-SCM Bacău. Ea a câștigat recent la Cali (Columbia), medalia de aur în proba de triplusalt, la Campionatele Mondiale rezervate juniorilor sub 17 ani (cadeți), cu 13,49 m. A fost cel mai bun rezultat în aer liber al sezonului la categoria sa de vârstă, până să realizeze recordul de la Tbilisi.

Cea mai bună performanţă a româncei la triplusalt, este în sală, 13,60 m, realizată în luna februarie, la Bucureşti. La FOTE, delegaţia României cuprinde 66 de sportivi, care participă în competiţiile de atletism, handbal, gimnastică, înot, judo şi tenis, iar în aceste condiţii medalile nu întârzie să apară.

Georgiana Aniţei: La FOTE, argint la săritura în lungime

Atletul Ioan Sitoianu îi calcă pe urme colegei Georgiana Aniţei şi a ajuns şi el pe podium. El a obţinut medalia de argint în proba de săritura în lungime. Sitoianu a reuşit o săritură de 6,89 metri, ceea ce reprezintă un record personal. Concursul a fost câştigat de francezul Enzo Hodebar (7,32 metri), în timp ce medalia de bronz i-a revenit bielorusului Vladislav Bulakov (6,88 metri).

Altfel, în proba de 1.500 metri, Elena Cimpoieru a terminat pe locul cinci, cu timpul de patru minute, 42 de secunde şi 79 de sutimi.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net