Gabi și Robert Burtănete, gemenii care domină gimnastica românească

Ultima actualizare:

    Gabi și Robert Burtănete au cucerit 12 medalii la Naționale
Gabi și Robert Burtănete au cucerit 12 medalii la Naționale

Gabriel și Robert Burtănete, gemenii născuți la distanță de câteva secunde câștigă medalii peste medalii pentru România, iar pentru Gabriel, ultima este și una dintre cele mai importante: a devenit campion european de juniori la sărituri.

Au 18 ani, fac gimnastică de la 6 și cu greu îi deosebești pentru că seamănă ca două picături de apă. Cu toate acestea, unul este mai mare ca celălalt cu doar câteva secunde. După atâția ani de gimnastică și tot atâtea sacrificii, au venit și rezultatele. Anul trecut, Gabi a devenit campion mondial la juniori la sărituri, iar duminică, la Campionatele Europene de Gimnastică Masculină de la Mersin, a cucerit medalia de aur în aceeași probă, tot la juniori. Fratele său, Robert a pierdut podiumul la câteva miimi. La cele mai multe competiții, băieții merg împreună. „La fiecare concurs e rivalitate, fiecare vrea să câștige, dar nu ne supărăm”, spune Robert Burtănete. El și fratele lui visează să reprezinte România la Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris.

Gabi Burtănete este campion european de juniori la sărituri
Gabi Burtănete este campion european de juniori la sărituri

Medaliați de 12 ori la Naționalele de luna trecută, gemenii au ajuns la gimnastică dintr-o simplă întâmplare, iar acum nu își închipuie cum ar arăta viața lor fără sportul pe care îl practică la nivel de performanță. „Eram mici și plini de energie, nu stăteam locului, săream prin pat, făceam numai prostii. Mama avea o colegă la serviciu și ne-a dus acolo”, rememorează Robert primii pași.

La aceleași Europene, dar de seniori, Marian Drăgulescu, singurul gimnast român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, s-a clasat pe locul 4 în finala de la sărituri. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net