Frumoasa Marina Baboi, a doua cea mai rapidă din Balcani

marina_baboi.jpg

Marina Baboi, cu medalia de argint de la Balcaniadă
Marina Baboi, cu medalia de argint de la Balcaniadă

Cea mai rapidă, dar și cea mai frumoasă atletă a României, s-a întors de la Balcaniada de la Istanbul cu medalia de argint. Sportivii români au venit acasă cu 12 medalii, dintre care două de aur.

Atleții români s-au descurcat foarte bine la primul mare concurs internațional din acest an, la care au participat alături de sportivi din alte 17 țări: Balcaniada de la Istanbul. Românii au venit acasă cu 12 medalii!

Marina Baboi, campioana națională în probele de 60, 100 și 200 metri a ieșit pe doi în proba de 60 metri. „Această medalie este foarte importantă, este prima pe care am câștigat-o în sală la o competiție balcanică și mă bucur foarte tare că am reușit să sparg gheața”, a declarat Marina Baboi.

Marina s-a bucurat ca un copil pentru că a putut să călătorească din nou după atâtea luni de pauză și să meargă la concursuri importante. „După tot ce a fost anul trecut în care nu am putut să ieșim nicăieri și competițiile au fost anulate m-am bucurat foarte tare că am început din nou să călătorim și să luăm contact cu concursurile de afară”, a mai spus frumoasa atletă.

marina_baboi_antrenament.jpg

Marina Baboi ar putea oricând să devină fotomodel
Marina Baboi ar putea oricând să devină fotomodel

Medalia va ajunge la părinții ei

Medalia de la Balcaniadă va ajunge la fel ca și cele 185 câștigate până acum de atletă, în casa părinților ei de la Buzău, cei mai mari susținători ai Marinei. „Părinții mei sunt extrem de fericiți, normal că așteaptă să le duc medalia”, recunoaște Marina.

Înainte de Istanbul, Marina a zburat în Franța, unde a mers să alerge într-o companie selectă. ”A fost un concurs la care au luat parte nume foarte mari, campionul mondial de la 100 de metri, campionul mondial de la 110 metri garduri, a fost un concurs foarte important și mă bucur că am reușit să vin pe locul trei”, a povestit ea.

12 medalii pentru atleții români la Balcaniada de la Istanbul

România a cucerit 12 medalii la cea de-a 26 a ediție a Campionatului Balcanic de atletism în sală pentru seniori, de la Istanbul. Alături de sportivi din alte 17 țări, delegația României a fost formată din 36 de sportivi, 18 băieți și 18 fete, care s-au întors acasă cu 2 medalii de aur, 5 de argint și 5 de bronz.

Palmaresul atleților români

Andrea Mikloș – aur în proba de 400m

Anamaria Nesteriuc – aur la 60 m garduri

Gabriel Bitan – argint la săritura în lungime

România – argint la ștafetă 4x400 m masculin

Claudia Bobocea – argint la 800 m

Marina Baboi – argint la 60 m

Roxana Rotaru – argint la 3000 de m

Rareș Toader – bronz în proba de aruncare a greutății

Andreea Apachițe – bronz la aruncarea greutății

Florentina Iușco – bronz la săritura în lungime

Diana Ana Maria Ion – bronz la triplusalt 

Claudia Bobocea – bronz în proba de 1.500 m.

 

Loading...