Fraţii Stoica pot deveni corespondenţii din kickbox ai fraţilor Klitschko după finala Superkombat de la Galaţi!

Ultima actualizare:

Campionii categoriei grea la box, Vitali şi Wladimir Klitschko, pot avea corespondenţi în România, dar pe reguli de K-1, dacă Bogdan îşi va apăra centura în faţa bielorusului Igor Bugaenko, iar Andrei îl va învinge pe cehul Ondrej Hutnik. "Ar putea fi o premieră mondială. Fraţii Stoica nu reprezintă prima pereche de fraţi care a încercat să deţină titluri mondiale la profesionişti. Ca exemple celebre, au mai fost înainte fraţii Rony şi Ray Sefo, Giorgio şi Armen Petrosyan sau Dzevad şi Dzenan Poturak, însă doar unul dintre ei a reuşit. Pe 21 decembrie, la Galaţi, putem asista la un moment istoric pentru ţara noastră, însă fraţii Stoica vor avea doi oponenţi extrem de puternici, aşa că e greu de dat un verdict", a declarat Eduard Irimia, preşedintele circuitului Superkombat.

Campionul mondial la categoria cruiser (-92 kg), Bogdan Stoica a cucerit centura în mai 2012, atunci când l-a învins pe croatul Ivan Stanic, iar la Galaţi va da piept cu bielorusul Igor Bugaenko (50 de victorii - 5 înfrângeri), devenit challenger obligatoriu după ce a câştigat la decizie confruntarea cu spaniolul Jorge Loren. "L-am urmărit pe Bugaenko, chiar la ultimul său meci. E un sportiv experimentat care foloseşte foarte mult tehnica de braţe. Nu mă tem absolut deloc, am deja aproape trei luni de antrenament şi sunt mai pregătit ca niciodată", a spus Bogdan, care are în palmares 30 de victorii şi doar două eşecuri la profesionişti.

Andrei, fratele său, va încerca să obţină titlul mondial la categoria super cruiser (-95 kg), adversar urmând să îi fie fostul campion mondial de muay-thai, cehul Ondrej Hutnik. Dacă Andrei Stoica a devenit challenger numărul 1 datorită victoriei cu lituanianul Arnold Oborotov de anul trecut, în schimb Hutnik şi-a asigurat locul în confruntarea pentru titlul mondial ca urmare a succesului înregistrat în noiembrie contra algerianului Massinissa Hamaili.

Cotat cu a doua şansă în confruntarea de pe 21 decembrie, de la Patinoarul din Galaţi, în condiţiile în care oponentul său este neînvins din 2008 şi a adunat nu mai puţin de 76 de victorii la profesionişti şi doar 9 eşecuri, Andrei este optimist că poate deveni noul campion mondial. "Ştiu deja stilul său de luptă. Fiind specialist în muay-thai, fragmentează mult meciul atunci când vine vorba de reguli K-1 şi loveşte mult la corp. Am pregătit deja o tactică specială pentru a-i anihila atuurile", a spus Andrei Stoica.

Marea finală a circuitului Superkombat va fi transmisă în direct în aproximativ 100 de ţări de pe toate continentele. În ţara noastră, gala va fi în direct la Sport.ro şi Pro tv, în timp ce la nivel internaţional, fanii o vor putea urmări în direct la Eurosport, Fight Now TV, Epicentre, dar şi la alte televiziuni naţionale. Pe lângă fraţii Stoica, alţi patru români vor disputa super-fight-uri pe 21 decembrie: Cătălin Moroşanu, Benjamin Adegbuyi, Alexandru Lungu şi Raul Cătinaş.

Biletele, care au preţuri cuprinse între 30 şi 50 de lei, pot fi achiziţionate în sistem electronic din reţeaua Eventim, magazinele Orange, Vodafone şi Domo din toată ţara, dar şi de la Galaţi Shopping City.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net