Francezul care vrea să meargă la Europenele de handbal cu România

Ultima actualizare:

    Alain Quintallet
Alain Quintallet

De patru ori campion al lumii și de două ori medaliat cu aur la Jocurile Olimpice cu naționala Franței, preparatorul fizic care-I pregătește din ianuarie pe ”tricolori” crede în continuare că putem ajunge la turneul final găzduit în 2022 de Slovacia și Ungaria.

Naționala masculină de handbal a României nu a mai participat la o competiție majoră de peste două decenii, iar drumul ”tricolorilor” spre Euro 2022 s-a împotmolit în Kosovo (23-23) și acasă cu Kosovo (înfrângere, 30-25). Cu toate astea, România are în continuare șanse la calificare, fiind nevoie ca în următoarele 2 meciuri (azi cu Suedia, și pe 2 mai în Muntenegru) să obținem minum 1 punct, iar Kosovo să nu scoată puncte din duelurile cu Suedia și Muntenegru.

La începutul lui ianuarie, staff-ului primei reprezentative I s-a alăturat Alain Quintallet, celebrul preparator fizic care a ajutat Franța să câștige nu mai puțin de patru titluri mondiale și două olimpice. Colaborator al selecționerului Rareș Fortuneanu și la echipa de club a acestuia, St. Raphael, Quintallet crede în continuare în șansele noastre de a prinde biletul de Euro.

”Obiectivul meu principal este să ne calificăm la Campionatul European, apoi, dacă ajungem acolo, va trebui să muncim și mai mult, să încercăm să terminăm competiția în primele 8, 9 echipe, Știu că naționala masculină a României a fost, ani la rând, una dintre cele mai bune din lume, iar Rareș mi-a spus atunci când mi-a propus să vin la lot că există mult potențial, iar acest lucru mi s-a confirmat venind aici și pregătindu-i pe băieți”, a declarat Alain Quintallet, preparatorul fizic al naționalei masculine de handbal a României.

Francezul recunoaște că este mult de muncă la nivelul pregătirii fizice a handbaliștilor români. ”Nu exista obișnuința de a lucra cu metode moderne, poate aceste lucruri noi nu au fost implementate încă în România, de aceea sper ca experiența mea să ajute echipa națională. Handbalul de azi este exploziv, trebuie să ai viteză și forță, pentru că a devenit un sport de contact. Trebuie să ai musculatura dezvoltată pe acest sistem, viteză și forță. Am văzut programele care existau înainte să vin și nu erau canalizate pe aceste direcții, așa că am încercat și încerc să adaptez aceste lucruri, pentru a avea un beneficiu ulterior al muncii noastre”, mai spune Quintallet.

Omul care a pus umărul la creșterea handbalului din Hexagon și-a făcut o scurtă caracterizare. ”Nu știu dacă sunt sever, dar sunt riguros, mă interesează mereu progresul jucătorului, de aceea observ tot ce are legătură cu el și îi spun orice mic detaliu care consider că îl poate ajuta să-și îmbunătățească aptitudinile. Cele mai importante aspecte pe care sper ca handbaliștii să le învețe de la mine sunt rigoarea cu care trebuie să se antreneze și faptul că trebuie să înțeleagă ce au de făcut pe teren, să înțeleagă locul lor în echipă și jocul. Este important să fie profesioniști la antrenament, în timpul meciurilor, dar și în viața lor departe de sport”, explică Alain Quintallet, preparatorul fizic al naționalei masculine de handbal a României.

”Francezii nu învață ușor alte limbi ”

Quintallet a mărturisit că încearcă să învețe limba română, dar că nu există o barieră lingvistică între el și jucători. ”Am fost aproape peste tot în lume și am observat că noi francezii nu ne descurcăm deloc cu limbile străine, nu suntem buni... nu am reușit să învăț nici o altă limbă, știu doar franceza. Voi încerca să învăț limba română, dar va fi dificil. Limba română este una cu rădăcini latine, seamănă cu spaniola... Sper să pot învăța măcar câteva cuvinte. Vorbesc cu Rareș în franceză și el le traduce jucătorilor, dar, oricum ei înțeleg ce le spun”, povestește Alain Quintallet.

Naționala României joacă miercuri, la Sibiu, penultimul meci din campania de calificare la Euro 2022, cu Suedia, de la ora 18.00. Duminică, 2 mai, ”tricolorii” au meciul decisiv în Muntenegru. Primele două echipe ale grupei merg direct la turneul final.

Lotul convocat de Rareș Fortuneanu pentru ultimele două meciuri din campania de calificare

Portari: Mihai Popescu, Ionuț Iancu, Dan Vasile.

Linia de 9 metri: Dan Racoțea, Javier Humet, Călin Căbuț, Andrei Buzle, Ciprian Șandru, Marius Szoke, Cristian Ghiță, Robert Militaru, Viorel Fotache.

Extreme: Nicușor Negru, Alexandru Asoltanei, Răzvan Gavriloaia, Gabriel Bujor.

Pivoți: Gabriel Dumitriu, Andras Szasz, Vlad Rotaru, Călin Dedu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net