Francezii s-au încoronat campioni la baschet 3x3 în România

baschet_3x3_bucuresti.jpg

Meciurile din cadrul turneului final al sezonului de baschet 3x3 au fost foarte încinse
Meciurile din cadrul turneului final al sezonului de baschet 3x3 au fost foarte încinse
Citeste tot despre: 

Francezii s-au încoronat campioni la baschet 3x3 în România: Nantes a cucerit Superbet Sport Arena Tour Final și s-a calificat în circuitul mondial profesionist

La capătul a trei zile pline de baschet 3x3 în baza sportivă Poli Arena din Universitatea Politehnică București, echipa franceză Nantes Aderim a câștigat marele premiu la Superbet Tour Final, evenimentul care a pus capăt sezonului 2018-2019 din circuitul Sport Arena Streetball.
A fost un sezon care a început în luna august a anului trecut la Constanța iar pentru prima oară în istoria de 14 ani a competiției, circuitul popular a depășit granițele României, fiind organizate în parteneriat cu Federația Rusă de Baschet și șapte etape în Rusia.
Francezii de la Nantes au încheiat fără înfrângere Superbet Tour Final, un turneu la care au mai participat echipe din Serbia, Rusia, Ungaria, Bulgaria sau Ucraina, dar și cele mai bune echipe românești. Nantes a învins în finală Olimp Belgrad, scor 21-15, iar în semifinale a trecut de 3x3 Bucharest, 21-13.
Din păcate pentru al patrulea sezon consecutiv România nu va avea reprezentantă în circuitul mondial profesionist, ultima apariție a unei echipe românești consemnându-se în anul 2015 la Mastersul de la Lausanne.
În turneul feminin de la Superbet Tour Final, echipa Agro Squad a dominat prima zi de competiție, învingând în ultima dispută a zilei naționala Ucrainei, cu un coș decisiv marcat în prelungiri de Sonia Vilcinschi. Anca Șipoș, vicecampioană europeană în 2016, și-a condus apoi echipa până în finala competiției, unde echipa Universității Agronomice a cedat în fața fetelor de la FCC Baschet Arad, scor final 21-15.

medaliati_baschet_3x3_bucuresti.jpg

Medaliatii turneului 3x3 de la Bucuresti
Medaliatii turneului 3x3 de la Bucuresti

Anca Șipoș a fost desemnată MVP al competiției feminine, iar titlul similar la masculin i-a revenit francezului Ludovic Negrobar. Ambii sportivi au primit ca premiu un ceas Tissot 3x3, oferit de către Albini Prassa, importator și distribuitor al mărcii elvețiene de ceasuri.
Cei mai abili spectatori au fost premiați de către partenerul principal Superbet, cu cec-uri în valoare de 250 de lei, în cadrului concursului Lucky Shot, dedicat exclusiv fanilor care sunt prezenți la evenimentele de baschet 3x3.
Noul sezon Sport Arena Streetball va debuta în 14-15 septembrie, cu etapa Mega Mall Streetball din București.
Loading...