FR de Rugby a renunțat la serviciile antrenorului Thomas Lievremont

Ultima actualizare:

    Thomas Lievremont era negru de supărare la finalul meciului test cu UruguayFoto: Marian Burlacu
Thomas Lievremont era negru de supărare la finalul meciului test cu UruguayFoto: Marian Burlacu

Apărută ca un zvon, de câteva zile, demiterea francezului Thomas Lievremont din postul de antrenor al echipei de seniori a României a fost confirmată de către FR de Rugby printr-un comunicat. De asemenea, a fost reziliat și contractul antrenorului responsabil cu pregătirea fizică, Olivier Rieg.

Iată comunicatul remisei presei de către FR de Rugby:  

”În cadrul ședinței de pe 5 decembrie 2018, care a avut loc la București, membrii Biroului Federal al Federației Române de Rugby au decis  în unanimitate denunțarea unilaterală a contractului antrenorului principal al naționalei de seniori a României, Thomas Lièvremont și a contractului antrenorului responsabil cu pregătirea fizică, Olivier Rieg. Motivul acestei decizii este nerespectarea mai multor clauze contractuale, fapt care a generat neîndeplinirea obiectivelor de performanță stabilite de comun acord de World Rugby și Federația Română de Rugby și asumate de cei doi antrenori.

În urma analizării rapoartelor pregătite de  toți membrii staff-ului echipei naționale și în contextul rezultatelor obținute în partidele internatționale din luna noiembrie, membrii Biroului Federal au decis în unanimitate rezilierea celor două contracte, la ședința în care a fost luată hotărârea fiind prezent și consultantul World Rugby pentru proiectul de Înaltă Performanță Tier 2, Richie Dixon. 

Au fost începute deja de către forul  mondial și Federația Română de Rugby  demersurile în vederea identificării celor mai potrivite persoane care să îi pregătească pe Stejari în viitoarea campanie din cadrul Rugby Europe International Championship, care va debuta la începutul lui 2019.

În luna noiembrie România a susținut trei meciuri, în care a  înregistrat o victorie și două înfrângeri. În prima întâlnire România a învins Portugalia cu 36-6, aceasta victorie menținându-i pe Stejari în primul eșalon al Rugby Europe International Championship. Celelalte două meciuri, partide test World Rugby, au fost pierdute de Stejari cu 31-5, în fața echipei Statelor Unite ale Americii și cu 27-20, în fața Uruguayului”. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net