FR Baschet a ”înghețat” ediția 2019/2020 a Ligii Naționale fără să acorde titlul de campioană sau medalii

baschet_u_bt_-_oradea_21.jpg

În momentul întreruperii campionatului, ”U” Cluj și CSM Oradea erau la egalitate de puncte
În momentul întreruperii campionatului, ”U” Cluj și CSM Oradea erau la egalitate de puncte
Foto: sportpictures.eu

La două zile după Liga Națională de handbal, și aceea de baschet își vede încheiată ediția 2019/2020, atât la feminin, cât și la masculin. Format din 15 membri, Consiliul Director al Federației Române de Baschet (FRB) a decis ”îngheţarea” campionatului fără acordarea titlurilor de campioană sau a medaliilor.

Vestea despre anularea campionatului a apărut pe site-ul oficial al echipei masculine CSM Oradea. Potrivit Agerpres, decizia va intra în vigoare începând cu 22 mai, echipele participante înn LNBM, LNBF şi Liga I având astfel posibilitatea de a-şi rezolva în următoarele 72 de ore toate aspectele organizatorice.
În stabilirea echipelor care vor reprezenta România în ediția 2020/2021 a cupelor europene s-a ținut cont de clasamentele din data întreruperii Ligii Naționale, adică din 8 martie. Astfel, la masculin liderul ”U” Banca Transilvania Cluj (33 puncte) va juca în Basketball Champions League, iar echipele de pe locurile 2-3, adică CSM Oradea (33p) şi CSU Sibiu (31p) în FIBA Europe Cup. La feminin, Sepsi Sfântu Gheorghe lider (27 puncte) va evolua în FIBA EuroCup.
Potrivit news.ro, o decizie privind participarea în cupele europene a echipele româneşti va fi anunţă de FIBA, cel mai probabil în luna iunie.
În România, pe lângă baschet, s-a decis anularea definitivă a ediției 2019/2020 a campionatelor la handbal, hochei pe gheață și volei. La rugby, FRR intenționează a finaliza Superliga, cel mai probabil la toamnă, pentru ca ediția următoare să se desfășoare în sistem primăvară - toamnă. De asemenea, FRF vizează reluarea întrecerii din Liga 1 și Liga 2. FR Polo va decide în 28 mai ce se va întâmpla cu Superliga. E posibil ca și aceasta să se încheie la toamnă.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1