FOTO / Micul Paris s-a întors: spectacol de gală la Salonul Calului

Ultima actualizare:
Denis Ştefan
Denis Ştefan

A doua ediţie a Salonului Calului, cel mai mare eveniment din România dedicat echitaţiei ca activitate sportivă, de divertisment şi de afaceri, s-a încheiat duminică seară, marcând un eveniment de înalt profesionalism în echitaţia din România, precum şi o revenire la atmosfera Micului Paris. Salonul Calului s-a desfăşurat în perioada 26-29 septembrie 2013, sub egida Clubului de echitaţie Equestria situat pe DN1, în apropierea Bucureştiului.

Peste 3.000 de spectatori au asistat, în cele 4 zile de eveniment, la un spectacol de înaltă clasă, îmbinând rafinamentul cu elementele de mare spectaculozitate, performanţa sportivilor şi celor 150 de cai concurenţi cu show-urile originale, pe cai.

Printre personalităţile prezente la eveniment s-au numărat Maria Băsescu, ASR Principele Nicolae al României, reprezentanţi ai mediului de afaceri din România, membri ai corpului diplomatic din 8 ambasade şi ambasadori din 5 ţări precum E.S. Munther Said Qabba'Ah, Ambasadorul Regatului Iordaniei, E.S. Marek Szczgiel, Ambasadorul Poloniei, E.S. Jiri Šitler, Ambasadorul Republicii Cehe, E.S. Iurie Reniţă, Ambasadorul Republicii Moldova, E.S. Matthijs Van Bonzel, Ambasadorul Regatului Olandei, comentatorul sportiv Cristian Ţopescu, mari sportivi ai României precum canotoarea Viorica Susanu, multiplă campioană olimpică şi mondială, politicieni, alte persoane publice printre care actorul Dorian Boguţă şi realizatoarea TV Malvina Cervenschi, realizatorul radio Daniel Buzdugan, prezentatoare TV Delia Budeanu, Oana Sârbu, realizatoarea Antena 3 Maria Coman.

Seara Cailor
Seara Cailor

Aflat la a doua sa ediţie, Salonul Calului, având ca principal obiectiv apropierea publicului de esenţa sportului nobil, echitaţia, în cadrul unui concept în premieră absolută în România a etalat şi în acest an un complex şi fascinant program de spectacol ecvestru incluzând: parade, acrobaţii, voltije, dresaj, parade si exerciţii ale copiilor încălecand ponei, dresaj sportiv pe muzică, cascadorii, demonstraţii ale Jandarmeriei călare, show-ul ecvestru "Istoria Cavaleriei", Parada maşinilor de epocă "Oldies, but goldies" - proba sportivă de ştafetă "Recunoaşteţi personajul", proba sportivă cu Jocker Equestria ş.a.) şi competiţional (probe sportive pentru toate categoriile de cai şi călăreţi, inclusiv pentru copii şi pentru amatori, probe de sărituri demonstrative şi întreceri integrate în show-uri ecvestre, dar si proba tradiţională, Bucharest Grand Prix - Marele Premiu al Municipiului Bucureşti, cea mai dificilă din cadrul concursului sportiv. Maşinile de epocă aduse să ruleze în teren alături de caii din competiţie au prezentat un moment de mare atracţie penrtu public.

Salonul Calului
Salonul Calului

Premiera absolută a acestei ediţii a fost reprezentaţia nocturnă "Seara cailor" - "La Nuit du Cheval", care a purtat publicul într-un spectacol de poveste, introducându-l în arta dresajului ecvestru de înaltă şcoală (tip Şcoala spaniolă de dresaj). Programul a inclus numere de acrobaţii călare, o şcoală de înalt dresaj cu un spectacol elaborat de sunet şi lumini, cu influenţe din basmele şi folclorul românesc: (Calul înaripat, Caruselul, Balaurul, Turnir medieval), precum şi o reprezentaţie de dresaj natural.

Salonul Calului
Salonul Calului

Partea competiţională a evenimentului a inclus Trofeul Equestria şi Concursul de sărituri peste obstacole Marele Premiu al Municipiului Bucureşti, aflat la a treia ediţie consecutivă.

Marele Premiu al Municipiului Bucureşti la sărituri peste obstacole, principala probă competiţională, i-a revenit călăreţului Răzvan Bozan de la Clubul Morisena, care a concurat pe calul Quickborn, obţinând un punctaj total de 37 de puncte. A doua poziţie pe podium a fost ocupată de Ionuţ Ursache de la Clubul Decebal, locul al treilea revenindu-i unui <abonat> la premii ecvestre, Norbert Schumann de la CSA Steaua. Premiile au fost înmânate de dl. Marcel Octavian Nicolaescu, viceprimar care a reprezentat Primăria Municipiului Bucureşti, partener onorific al evenimentului.

Seara Cailor
Seara Cailor

În cadrul Salonului Calului 2013 au mai avut loc Finalele pe grupe de cai („Criteriile cailor"): cai tineri de 5 ani, 6 ani si 7 ani, care au stabilit clasamentul valoric al acestor categorii de cai, pentru 2013. De asemenea, programul competiţional a cuprins Finala Campionatului Naţional de Sportivi Amatori, precum şi Finala Campionatului de Copii.

Fondul total de premiere s-a ridicat la 15.000 Euro.

Pe lângă activităţile competiţionale şi de divertisment, Salonul Calului a dezvoltat, pe parcursul a 4 zile de evenimente, şi o serie de acţiuni dedicate publicului specializat, care au alternat prezentări de cai cu prezentări de produse şi echipamente ecvestre cu vânzare, echipamente sportive de performanţă, accesorii pentru echitaţie, iniţiind publicul în privinţa investiilor necesare pentru practicarea acestui sport nobil.


    Seara Cailor
Seara Cailor

Prin organizarea amplului eveniment Salonului calului, Clubul de echitatie Equestria si-a propus să consacre în România un model inspirat faimosul Salon du Cheval ,de la Paris.

Despre Equestria:Clubul Equestria a fost înfiinţat în anul 2010 de către Dr. Ozana şi Cristian Moraru. Este situat în zona Snagov, sat Tâncăbeşti pe o suprafaţă de 2,5 hectare din care 1 hectar îl reprezintă construcţia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs şi manej, padocuri, 50 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori, şi deţine 50 cai (23 proprii şi 27 în pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbări în aer liber în împrejurimi şi organizează permanent lecţii de echitaţie pentru copii şi amatori. Dotările sunt completate de un hotel şi un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, precum şi o terasă exterioară. Equestria organizează competiţii regulate de echitaţie pentru profesionişti, dar şi pentru copii şi amatori. Manifestările deja tradiţionale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului Bucureşti, concursurile de casă Equestria sau, începând cu 2013, Concursul international de sărituri peste obstacole FEI - Longines Grand Prix.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
baza mihail kogalniceanu 02 foto Facebook Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net