FOTO Asta e casa de 300.000 € a lui Doroftei

Ultima actualizare:

    «M-am apucat de  construit în 2009» (Foto: Alex Muscaliu)
«M-am apucat de construit în 2009» (Foto: Alex Muscaliu)

„Moşu” a încasat mii de pumni în cariera sa, dar măcar n-a făcut-o degeaba. Nu s-a îmbogăţit ca Lucian Bute, pentru că a boxat în alte timpuri, dar a rămas cu ceva: o casă de vis pentru el şi familia lui, la Ploieşti, în oraşul natal. Actualul preşedinte al Federaţiei Române de Box ne-a explicat detaliile proiectului, iar în viitorul apropiat urmează şi un tur al interiorului.

Leonard Doroftei locuieşte de câţiva ani în noua clădire, pe care o va finaliza în sfârşit în acest an. „E în centrul oraşului, aproape de toate obiectivele mele şi stau în ea de trei ani. De construit m-am apucat cred că prin 2009. E aproape gata, dar mai am să-i dau culoare pe dinafară. O să rezolv însă şi treaba asta în această primăvară şi pe urmă gata, am terminat", începe fostul campion mondial la categoria semiuşoară, versiunea WBA, acum în vârstă de 43 de ani. Acesta ne spune apoi detaliile construcţiei, ce facilităţi îi oferă vila şi pentru cine a construit-o.

„E o casă normală, nu m-am aruncat la lucruri extravagante. E bine că am unde să stau şi că nu mă plouă. Are destule camere pentru toţi cei cinci membri ai familiei mele. Suprafaţa totală locuibilă e de 500 m pătraţi, iar terenul este de 1.150 m pătraţi. Am curte mare şi în faţă şi în spate, spaţiu verde, piscină, saună şi sală de sport. Nu-mi lipseşte nimic", a explicat acesta.

«M-am apucat de  construit în 2009» (Foto: Alex Muscaliu)
«M-am apucat de construit în 2009» (Foto: Alex Muscaliu)

Partea financiară este însă tot timpul cea mai delicată şi Doroftei nici nu prea vrea să-şi facă un calcul exact pentru a nu se enerva.

„Am făcut casa când preţurile erau încă foarte sus. Am băgat 70.000 de euro doar în curte, iar cu totul cred că preţul final sare de 300.000 de euro. Acum probabil că mă costa jumătate, dar asta e. Nu mai contează. Ce e făcut e bun făcut. Probabil o terminam până acum, dar s-a nimerit ca în acelaşi timp să-mi vină şi barul şi asta m-a ţinut pe loc. Am luat bani din casă, i-am băgat în bar. Apoi am mai făcut nişte reclame şi am continuat casa. M-am descurcat şi eu cum am putut. Nu mă plâng", a afirmat Doroftei, în exclusivitate pentru Click!. 

Ocupaţia Preşedintelui Federaţiei Române de Box de a-şi construi o casă mare e logică, având în vedere că şi familia lui este numeroasă. Pe lângă el şi soţia Monica, sub acelaşi acoperiş mai locuiesc şi cei trei copii ai lor. Practic, pentru Adrian, major de curând şi student la Drept, Alexandru şi Andra Vanessa, s-a zbătut Doroftei să creeze această superbă vilă. În trecut, „Moşul" se gândise chiar să vândă această casă pentru a se muta în Bucureşti, aproape de Şcoala Franceză, unde intenţiona să-l înscrie pe Alexandru. Cu toţii s-au răzgândit însă şi ideea nu mai este de actualitate.

Doroftei ar fi fost milionar dacă şi-ar fi câştigat şi reţinut titlurile de campion mondial în boxul de azi, dar imediat după 2000, reţeta financiară nu era chiar aşa de bună. În total, din bursele primite la meciuri, el a strâns ceva mai mult de un milion de dolari.


    «M-am apucat de  construit în 2009» (Foto: Alex Muscaliu)
«M-am apucat de construit în 2009» (Foto: Alex Muscaliu)

Leonard Doroftei e bucuros că vila sa e amplasată la doar câteva minute distanţă de „Doroftei Pub". Afacerea merge foarte bine şi e bătaie printre iubitorii de sport din oraş atunci când e vorba de vizionat la TV mari competiţii sportive şi nu numai. Pub-ul e deschis din 2006 şi l-a costat pe „Dorin" alţi 200.000 de euro.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net