FORMULA 1:Vettel va pleca din pole position în Marele Premiu al Japoniei

Ultima actualizare:

    Vettel exultă după ce a terminat primul calificările
Vettel exultă după ce a terminat primul calificările

Pilotul german Sebastian Vettel, de la formaţia Red Bull, a încheiat pe primul loc cea de-a doua sesiune de calificări de la Suzuka, desfăşurată sâmbătă, şi va pleca din pole position în Marele Premiu al Japoniei.

Vettel a fost urmat în calificări de Jarno Trully (Toyota), Lewis Hamilton (McLaren Mercedes), Adrian Sutil (Force India) şi Rubens Barrichello (Brawn-Mercedes).

Liderul clasamentului general al piloţilor, Jenson Button (Brawn-Mercedes), care nu a participat la sesiune de vineri din cauza vremii nefavorabile, va pleca doar de pe poziţia a şaptea, iar Rubens Barrichello, principalul contracandidat al britanicului la titlul mondial, va lua startul de pe poziţia a cincea. Ca şi colegul său, brazilianul Barrichello nu a participat nici el la sesiune de vineri, din acelaşi motiv.

Sesiunea de calificări de la Suzuka a avut parte de mai multe accidente şi, din această cauză, a fost întreruptă de mai mlte ori. Astfel, australianul Mark Webber (Red Bull-Renault) şi-a distrus monopostul înaintea startului şi a trebuit să se retragă, în timp ce germanul Timo Glock (Toyota) s-a izbit violent de un zid de protecţie şi a fost transportat la spital.

O serie de probleme a avut şi finlandezul Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes) care s-a lovit de mai multe ori de zidurile de protecţie şi a încheiat calificările pe locul 9.

Marele Premiu al Japoniei ar putea desemna noul campion mondial din Formula 1 cu două etape înainte de final, dacă liderul clasamentului, Jenson Button, va termina la o diferenţă de cel puţin 5 puncte de colegul şi principalul său contracandidat, brazilianul Rubens Barrichello.

Titlul mondial s-ar putea decide şi la constructori, unde lider este team-ul Brawn (153p), urmat de Red Bull (110,5p) şi Ferrari (62p).

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net