Forminte: "Cum să pregătim Olimpiada cu o farfurie de mâncare?!"

nicolae forminte

nicolae forminte
Nicolae Forminte lângă Octavian Bellu

Nicolae Forminte a fost aproape de a prelua lotul feminin de gimnastică, după ratarea calificării directe la JO de la Rio. Între timp au fost numiţi Octavian Bellu și Mariana Bitang, dar tehnicianul îi avertizează asupra condiţiilor în care vor munci.

Bellu şi Bitang, care au condus echipa României la ultimele șase ediții de Jocuri Olimpice, ar urma să se alăture oficial lotului de la Izvorani, începând cu data de 15 decembrie. Totuşi, Nicolae Forminte trage un semnal de alarmă în privinţa gimnasticii româneşti. "Dânşii n-au plecat, de fapt, de la lot. Am înţeles că aveau nişte probleme familiale foarte grave care sper să se fi rezolvat dacă s-au întors. Rămâne de văzut dacă este o revenire benefică sau nu. Să sperăm că va fi bine. Personal, nu cred că reintrarea în sală a celor doi este un mare eveniment. Poate că au revenit din patriotism", a spus Nicolae Forminte, conform ziarului Ring.

Apoi, a continuat: "Cum ai putea să fii din lumea gimnasticii şi să fii mulţumit de situaţia în care se află acest sport acum?! E normal să fiu nemulţumit! Cea mai mare nemulţumire, şi nu numai a mea, ci şi a colegilor mei, Bellu şi Bitang, este că, atât timp cât nu se va înţelege că nivelul de salarizare pentru antrenorii care se ocupă de performanţă în gimnastică nu le asigură liniştea cotidiană, nu vom mai avea acelaşi nivel de performanţă. Probabil că vom rămâne şi cu mai puţini antrenori în astfel de condiţii".

"A încercat ceva Ion Ţiriac, şi a şi reuşit cât timp a fost preşedintele COSR şi Romtelecom era sponsor. Pe vremea aceea s-a reuşit acordarea unor burse de excelenţă. Proiectul acela a funcţionat până la Olimpiada de la Beijing. Lucrul bun început de domnul Ţiriac a fost aruncat la groapa cu gunoi. Şi nu este doar în gimnastică. Sau poate pentru unii se poate şi pentru alţii - nu. Ca să folosesc un termen care acum este la modă, nu poţi să stingi doar mici incendii pentru că aceste mici incendii vor duce la un mare dezastru. Deocamdată sunt doar vorbe... Aud fel şi fel de declaraţii cum că pregătim Olimpiada de la Tokio. Cum să pregăteşti Olimpiada de la Tokio cu o farfurie de mâncare?!", a tunat Forminte.

Loading...
 
 

Citește și

  • Echipa feminină a României a încheiat pe locul 13 Campionatul Mondial de la Glasgow. Ne aşteptam la un recul al gimnasticii, dar nici chiar aşa, tricolorele ajungând acum să tremure pentru calificarea la Olimpiada de la Rio de anul viitor. De la sportivele implicate în acest dezastru până la antrenorii lotului şi oficialii Federaţiei, toţi au partea lor de vină.

  • ponor

    După 3 ani, Marian Drăgulescu şi Cătălina Ponor au concurat din nou la nivel înalt.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1