Forminte: "Cum să pregătim Olimpiada cu o farfurie de mâncare?!"

Ultima actualizare:

    Nicolae Forminte lângă Octavian Bellu
Nicolae Forminte lângă Octavian Bellu

Nicolae Forminte a fost aproape de a prelua lotul feminin de gimnastică, după ratarea calificării directe la JO de la Rio. Între timp au fost numiţi Octavian Bellu și Mariana Bitang, dar tehnicianul îi avertizează asupra condiţiilor în care vor munci.

Bellu şi Bitang, care au condus echipa României la ultimele șase ediții de Jocuri Olimpice, ar urma să se alăture oficial lotului de la Izvorani, începând cu data de 15 decembrie. Totuşi, Nicolae Forminte trage un semnal de alarmă în privinţa gimnasticii româneşti. "Dânşii n-au plecat, de fapt, de la lot. Am înţeles că aveau nişte probleme familiale foarte grave care sper să se fi rezolvat dacă s-au întors. Rămâne de văzut dacă este o revenire benefică sau nu. Să sperăm că va fi bine. Personal, nu cred că reintrarea în sală a celor doi este un mare eveniment. Poate că au revenit din patriotism", a spus Nicolae Forminte, conform ziarului Ring.

Apoi, a continuat: "Cum ai putea să fii din lumea gimnasticii şi să fii mulţumit de situaţia în care se află acest sport acum?! E normal să fiu nemulţumit! Cea mai mare nemulţumire, şi nu numai a mea, ci şi a colegilor mei, Bellu şi Bitang, este că, atât timp cât nu se va înţelege că nivelul de salarizare pentru antrenorii care se ocupă de performanţă în gimnastică nu le asigură liniştea cotidiană, nu vom mai avea acelaşi nivel de performanţă. Probabil că vom rămâne şi cu mai puţini antrenori în astfel de condiţii".

"A încercat ceva Ion Ţiriac, şi a şi reuşit cât timp a fost preşedintele COSR şi Romtelecom era sponsor. Pe vremea aceea s-a reuşit acordarea unor burse de excelenţă. Proiectul acela a funcţionat până la Olimpiada de la Beijing. Lucrul bun început de domnul Ţiriac a fost aruncat la groapa cu gunoi. Şi nu este doar în gimnastică. Sau poate pentru unii se poate şi pentru alţii - nu. Ca să folosesc un termen care acum este la modă, nu poţi să stingi doar mici incendii pentru că aceste mici incendii vor duce la un mare dezastru. Deocamdată sunt doar vorbe... Aud fel şi fel de declaraţii cum că pregătim Olimpiada de la Tokio. Cum să pregăteşti Olimpiada de la Tokio cu o farfurie de mâncare?!", a tunat Forminte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net