Flotila românească va ataca Jocurile Olimpice cu 9 bărci

medaliatii_cu_argint_la_canotaj_alaturi_de_elisabeta_lipa.jpg

Medaliații cu argint de la Campionatul Mondial, alături de Elisabeta Lipă
Medaliații cu argint de la Campionatul Mondial, alături de Elisabeta Lipă

Campionatele Mondiale de canotaj de la Linz au fost un succes pentru echipajele României, chiar dacă nu s-au cucerit decât duă medalii de argint. Obiectivul era calificarea cât mai multor bărci la JO, iar acesta a fost îndeplinit cu brio.

Într-o lume a sportului în care federațiile sunt într-o continuă goană după medalii, cea de canotaj a a ales o strategie diferită și mult mai corectă: a folosit Mondialul nu ca prilej de fotografii cu medalii și de primiri la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă, ci de calificare a cât mai multor bărci la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Și planul nu a dat greș, România calificând la JO nu mai puțin de 7 ambarcațiuni, toate cu echipaje diferite. Iar bărcile de 8+1 li se vor alătura, sigur, după Regata de la Lucerna, de anul viitor.

“Sunt foarte bucuroasă că, după 20 de ani, Federația Română de Canotaj are din nou rezultate excepționale. Am câștigat două medalii de argint și am reușit să calificăm pentru Jocurile Olimpice 7 echipaje din cele 11 cu care ne-am prezentat la start. Strategia Federației Române de Canotaj pentru acest Campionat Mondial a fost să călificăm bărcile mici. Ne-am îndeplinit obiectivul. Mai mult, în premieră pentru noi, la acest Campionat Mondial echipajele aliniate la start au fost de sine stătătoare; nu a mai fost nevoie să dublăm sportivi. De 20 de ani nu am avut atâtea bărci calificate și atâția sportivi la start”, a declarat Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj. “Ca să înțelegeți această performanță obținută de canotorii români trebuie să vă reamintesc că, la ultimele ediții ale Jocurilor Olimpice, România era reprezentată doar de fete la 8+1, care dubla și în proba de dublu rame”, a mai spus Lipă.

Cele două medalii de argint au fost cucerite de Ancuța Bodnar și Simona Radiș, la dublu vâsle feminin și de echipajul masculin de patru rame (Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari).

Bărcile românești calificate la Jocurile Olimpice

Dublu vâsle (f)

Dublu vâsle (m)

Dublu vâsle categ. ușoară (f)

Dublu rame (m)

Dublu rame (f)

Patru rame (m)

Patru rame (f)

Notă: Bărcile de 8+1 masculin și feminin vor obține calificarea anul viitor, la Lucerna

 

 

Loading...

Citește și

  • "Uţa" pentru amicii apropiaţi, cvintupla campioană olimpică Elisabeta Lipă conduce cu mână de fier clubul Dinamo şi Federaţia Română de Canotaj. Cu toate că are un calendar infernal, cea mai mare canotoare a secolului trecut îşi găseşte timp să fie o gospodină model şi să iasă cu amicele din lumea sportului la cumpărături.

  • Preşedintele clubului Dinamo, chestorul Elisabeta Lipă, a concurat alături de fostele sale coechipiere din ambarcaţiunea de 8+1 pe lacul Herăstrău, cu ocazia Zilei Canotajului Românesc.