Finală la Cincinnati! Simona Halep joacă azi cu Serena Williams

Ultima actualizare:

    Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a învins-o, cu scorul de 6-1, 6-2, pe sportiva sârbă Jelena Jankovici, locul 25 WTA, calificându-se în finala turneului de la Cincinnati, fază în care va evolua împotriva americancei Serena Williams, locul 1 WTA.

Simona Halep s-a impus fără probleme într-o oră şi opt minute şi, în urma acestui rezultat, ea va urca, începând de luni, pe locul 2 WTA. Locul 2 în clasamentul WTA de săptămâna viitoare este important la stabilirea capilor de serie pentru ultimul Grand Slam al anului, US Open, competiţie care va începe la 31 august. Simona Halep va avea certitudinea că nu o va întâlni înaintea finalei pe americanca Serena Williams.

Simona Halep: Mă bucur că sunt în finală

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, a declarat, duminică, după ce a învins-o pe Jelena Jankovici în semifinalele turneului de la Cincinnati, că se bucură de faptul că a reuşit să acceadă în finala unei competiţii WTA pentru a doua săptămână la rând.

"Am făcut un meci bun în această seară şi m-am simţit bine aici. Sunt foarte fericită că pot să joc finală din nou, pentru a doua săptămână la rând. Publicul a fost extraordinar, atât de mulţi oameni au fost aici la o oră târzie. Serena este cea ma bună jucătoare din lume pentru mine, însă nu am nimic de pierdut. Voi încerca să mă simt bine, dar şi să cred în şansa mea", a declarat Halep, după ce a trecut de Jankovici.

"She's the best player in the World, I just have to believe in myself" -@Simona_Halep on playing Serena #WTA https://t.co/yCutI7cvNW — WTA (@WTA) August 23, 2015

"She's the best player in the World, I just have to believe in myself" -@Simona_Halep on playing Serena #WTA https://t.co/yCutI7cvNW

— WTA (@WTA) August 23, 2015

Simona Halep - Serena Williams e la ora 22.00

Până atunci, Siomona Halep va juca, duminică, de la ora 22.00, la Cincinnati, împotriva numărului 1 mondial, care a învins-o, în semifinale, cu scorul de 6-4, 6-3, pe ucraineanca Elina Svitolina, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 14.

Scorul partidelor dintre Simona Halep şi Serena Williams este de 5-1 în favoarea americancei. Ele s-au întâlnit ultima dată, îm martie, în semifinalele turneului de la Miami, când Williams a câştigat cu scorul de 6-2, 4-6, 7-5.

Simona Halep are o singură victorie cu Serena Williams

În octombrie 2014, în finala Turneului Campioanelor, românca a fost învinsă, cu scorul de 6-3, 6-0. Cele două jucătoare s-au mai întâlnit şi în Grupa Roşie a competiţiei, când Simona Halep a câştigat cu 6-0, 6-2.Anterior, ele au mai jucat de trei ori şi de fiecare dată s-a impus Williams. Prima dată au evoluat una împotriva celeilalte în 2011, în turul doi al turneului de la Wimbledon, când Simona Halep a pierdut în trei seturi, scor 3-6, 6-2, 6-1. Următoarele două partide au avut loc în 2013 şi s-au încheiat cu scorul de 6-3, 6-0, în semifinalele turneului de la Roma, şi cu scorul de 6-0, 6-4, în sferturile de finală ale turneului de la Cincinnati.

Pentru calificarea în finală la Cincinnati, Simona Halep va fi recompensată cu un premiu de 240.500 de dolari şi cu 585 de puncte WTA. Câştigătoarea turneului va primi 495.000 de dolari şi 900 de puncte WTA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net