Fetele au pumni de fier

Ultima actualizare:

    Lotul feminin de box
Lotul feminin de box

Luminiţa Turcin, campioana de la categoria 81 kg, speră să repete performanţa şi la JO de la Londra, acolo unde boxul feminin va fi pentru prima oară sport olimpic.

Vedeta delegaţiei României a fost Luminiţa Turcin, care, după ce a obţinut argintul acum doi ani, a învins-o la puncte în finală pe turcoaica Maria Yagci şi s-a încununat campionă europeană.

"Ca stil de ring cred că sunt un mic Doroftei, dar ca boxer îl admir mult pe Mihai Leu. Timp liber nu prea avem. De abia putem timp să vedem un film, să citim o carte sau să stăm la poveşti ca între fete. La plecare spre Ucraina am făcut 18 ore cu avionul, iar la întoarcere am venit cu microbuzul", a declarat Luminiţa.

Antrenorul Adrian Lăcătuş a vorbit despre viitorul acestei discipline, nou intrată în programul Jocurilor Olimpice: "La anul, Luminiţa va participa la Campionatele Mondiale şi va încerca să aducă aurul la categoria 81 kg, apoi trebuie să slăbescă pentru Olimpiadă pentru se încadra în cea mai mare categorie din proba feminină de box, cea de 75 kg, dar am încredere în ea, pentru că fetele sunt mai serioase ca băieţii".

Luminiţa Turcin

Categoria: 81 kgPerformanţă: Medalie de AurPorecla: MelcData naşterii: 19 octombrie 1984Locul naşterii: SlatinaClub: Alro Slatina / SteauaPalmares: campioană naţională (2006, 2007, 2008, 2009), bronz CM (2006), argint CE (2007)

Raluca Chiş

Categoria: +81 kgPerformanţă: Medalie de BronzPorecla: BebeluşaData naşterii: 23 martie 1990Locul naşterii: Baia MareClub: CSM Baia Mare / SteauaPalmares: Campioană naţională de senioare (2009), argint CE de tineret (2008)

Joacă fotbal la antrenamente

Luminiţa Turcin povesteşte cum s-a antrenat pentru medalia de aur. "Petrecem 10 luni pe an în cantonament, cu câte două antrenamente pe zi. Ca să ne mai relaxăm, jucăm şi fotbal câteodată. Îmi place mult fotbalul, sunt un fan al Stelei", spune sportiva, care nu ştie câţi bani va primi pentru titlul european.

"Deocamdată, nu se ştie nici când, nici câţi bani vor primi fetele. Totul depinde de minister", a spus preşedintele FRB, Rudel Obreja.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net