”Femeia fantastică” din atletism, pe pârtia de bob

Ultima actualizare:

    Beatrice Puiu e campioana nationala la atletism
Beatrice Puiu e campioana nationala la atletism

Mamă a doi copii, Beatrice Puiu este, la aproape 33 de ani, o adevărată Femeie Fantastică. Dublă campioană la Naționalele de atletism în sală, ea se pregătește pentru a concura și la Campionatul Mondial de bob!

După câțiva ani de pauză în atletism, perioadă în care a muncit ca antrenor secund în SUA, dar și ca preparator fizic pentru echipa de tenis a unei universități, frumoasa atletă de la CSM București a impresionat asistența în Sala ”Lia Manoliu” la începutul acestei luni. Nu doar prin valoare ci și prin prezență, pentru că Beatrice ar putea concura oricând și pentru titlul de Miss Sport. ”Mi se spune des Femeia Fantastică. E o combinație bună între cele două sporturi, atletism și bob. De la probele combinate ai deja forță, viteză și rezistență la efort la bob. Fără pic de modestie, cred că sunt făcută pentru ambele sporturi”, spune zâmbind atleta de la CSM București. A câștigat titlul național la pentatlon (3.774 puncte), proba ei favorită, dar a surprins impunându-se și la aruncarea greutății cu 14,15 metri. Blondă și cu ochi albaștri, ea recunoaște că a lăsat puțin deoparte tehnica: ”M-am pregătit fizic pentru bob și s-a văzut puțin că tehnica la atletism a fost din amintiri, dar medalia de la greutate mi-a dat încredere”.

Sportul e o religie în familia lui Beatrice. Tatăl a fost campion la lupte, un frate a participat la raliuri în Germania, fiul face fotbal, iar fata patinaj artistic. Multipla campioană la atletism și bob muncește în SUA, acolo unde locuiește. ”Mi-a fost greu cu acomodarea în SUA, e o lume total diferită, dar condițiile pentru sport sunt mai bune. Simțeam că îmi lipsea ceva și m-am reapucat de atletism după doi ani de pauză. E frumos să fi mamă, soție, să mergi la serviciu și să faci sport din pasiune. Sunt mândră că reprezint România deși trăiesc în SUA”, a declarat Beatrice.

Beatrice concureaza si la bob
Beatrice concureaza si la bob

Beatrice va participa în zilele de 2 și 3 martie la Campionatul Mondial de bob de la Whistler din Canada alături de pilotul Andreea Grecu, campioană mondială de junioare anul trecut și proaspăt vicecampioană în 2019. Cele două speră să aducă la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă, programată în 2022, a doua medalie olimpică din istorie pentru România după bronzul din 1968 obținut de echipajul Panțuru/ Neagoe. ”Pilotul este într-o formă foarte bună, iar eu mă simt bine pregătită fizic. Cred că o să începem să deschidem ușile spre marea performanță începând chiar cu aceste Mondiale. Dacă se continuă așa, se poate lăsa cu o medalie la Jocurile Olimpice”, spune plină de optimism Beatrice Puiu.

Beatrice Puiu are doi copii
Beatrice Puiu are doi copii
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net