Fără șampanie în Formula 1

sampanie-f1-epa-efe-h_56411105.jpg

Piloții au sărbătorit cu șampanie Moet succesele și din 2020
Piloții au sărbătorit cu șampanie Moet succesele și din 2020
Foto: EPA-EFE
Citeste tot despre: 

Piloții își vor sărbători victoria în curse cu un vin spumant produs în regiunea Trentino

Producător din regiunea franceză Champagne, Carbone nu şi-a prelungit contractul cu administratorul drepturilor comerciale ale Marelui Circ. Din acest motiv, locul şampaniei, care era nelipsită de la festivităţile de premiere organizate după grand prix-uri, cu excepţia celor din Orientul Mijlociu, va fi luat de un alt vin spumant, produs de Ferrari, în regiunea italiană Trentino. Astfel, se va încheia o modă care dura de peste 50 de ani în Formula 1. 
Noua băutură pe care piloții o vor primi la festivitatea de premiere, Ferrari Brut, produsă din struguri Chardonnay, îşi va face apariţia pe podiumul F1 la Marele Premiu al Regiunii Emilia Romagna, care va avea loc la Imola, în 18 aprilie. Aceasta va fi a doua cursă a sezonului, după aceea din Bahrain (28 martie), ţară în care este interzis consumul de băuturi alcoolice. Metoda prin care se obţine vinul Ferrari este asemănătoare cu aceea de fabricare a şampaniei, însă băutura nu poate fi denumită la fel deoarece strugurii nu provin din regiunea Champagne. 
Ferrari nu are nimic în comun cu echipa de Formula 1 cu acelaşi nume, fiind fondată în 1902, cu ceva timp înaintea apariţiei constructorului italian de maşini sport. Contractul dintre Ferrari şi Formula 1 este pe o perioadă de trei ani, aceeași cât a ținut și înțelegerea cu Carbone, care a înlocuit Moet&Chandone, în 2017. De altfel, Carbone fusese înlocuită cu Moet încă din 2020. 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1