Familie de handbaliste: Crina Pintea și sora ei, Andreea, se antrenează împreună - FOTO

surorile_pintea_antrenament.jpg

Surorile Pintea s-au pregătit și cu mingea
Surorile Pintea s-au pregătit și cu mingea
Citeste tot despre: 

Surorile Pintea au plecat dintr-un sat de lângă Bacău să-și facă o viața mai bună și au reușit prin handbal. Născute la o distanță de 14 ani una de cealaltă, Crina și Andreea s-au antrenat împreună în ultima perioadă, cu gândul la visul lor: să ajungă să fie coechipiere în națională.

În mod normal, cele două se văd foarte puțin pe parcursul unui an, însă în 2020 pandemia de coronavirus le-a dat șansa de a sta împreună mai mult timp. Și asta pentru că pivotul naționalei mari și-a luat sora de 16 ani la București. ”E cea mai lungă perioadă pe care am petrecut-o alături de Crina de când ea a plecat de acasă, de ani buni”, spune Andreea Ailincăi, care evoluează la Chimia Rm. Vâlcea și care e componentă a naționalei de junioare a României. ”Mi-am dorit să o văd lângă mine, am așteptat mult timp acest moment, ea era foarte mică când eu am plecat cu handbalul și de atunci îmi doream să o văd și pe ea făcând acest sport când va crește”, mărturisește și Crina Pintea (30 de ani).

crina_pintea_andreea_ailincai.jpg

Crina Pintea si sora ei, Andreea Ailincăi
Crina Pintea si sora ei, Andreea Ailincăi

Între cele două surori Pintea este o diferență de 14 ani

Crina și Andreea au profitat din plin și au tras tare la antrenamente, fie că a fost vorba de cele făcute în casă (în perioada stării de urgență), fie pe terenul sintetic din fața blocului în care locuiesc, de când s-au relaxat restricțiile. ”E mai puternică decât mine, dar încă nu realizează asta. Ne dorim să ajungem să fim colege la lotul naționalei mari. Ea e încă în creștere și în formare, dar i-am spus că trebuie să muncească mult. E foarte serioasă, niciodată nu spune că nu poate, mereu face în plus și duce toate antrenamentele până la capăt”, spune despre sora ei Crina Pintea, pivotul naționalei de senioare a României. ”Crina e exigentă, dar mă bucur că stă cu gura pe mine și mă ambiționează. Mi-aș dori mult să pot să-i egalez performanțele și poate să i le și depășesc. Am învățat alături de ea multe exerciții noi, am căpătat experiență în plus”, recunoaște și Andreea în interviul acordat Sportsnet.

surorile_pintea_antrenament_flotari.jpg

Surorile Pintea se pregătesc împreună de peste o lună
Surorile Pintea se pregătesc împreună de peste o lună

Obligată de pandemia de coronavirus să se obișnuiască cu alt ritm al vieții, Crina Pintea mărturisește că i-a fost greu să stea departe de handbal și că a avut meciuri grele, dar în somn! ”Mi-a lipsit tot în această perioadă: fetele, activitățile pe care le făceam împreună, interacționam mult. Mi-au lipsit sala, meciurile... Am și visat de câteva ori meciuri și mă trezeam transpirată. Nici în somn nu mă despart de handbal”, mai spune jucătoarea legitimată la CSM București.

Componentă de bază a naționalei, pivotul ”tricolorelor” regretă faptul că pandemia le-a dat peste cap planurile. ”Visul meu este să ajung la Jocurile Olimpice. Mi-am dorit foarte mult și visez la acest lucru. Nu s-a întâmplat să jucăm turneul preolimpic anul acesta, dar eu chiar cred în fete și în capacitatea noastră de a ne califica la Tokyo”, a încheiat Crina Pintea.

 

Loading...