Familia Simonei Halep, în pragul falimentului

19-sport-1.jpg

Simona Halep, alături de părinţii săi, Stana şi Stere
FOTO: Alex Muscaliu

Deşi Simona Halep este unul dintre cei mai bogaţi sportivi din România, afacerile familiei sale suferă.

Conform ziarulring.ro, tatăl tenismenei, Stere Halep, şi-a lichidat una dintre firmele pe care le deţinea, iar o alta înregistrează pierderi.

Tenisul e un sport costisitor, iar Simona şi familia ei s-au lovit de probleme financiare: tatăl său a fost nevoit să îşi înstrăineze afacerile pentru a putea suporta cheltuielile cu turneele fiicei sale. 

Investiţia a fost una bine făcută, pentru că Simona a ajuns în topurile mondiale şi a strâns o avere de aproximativ 8,5 milioane de dolari, susţin jurnaliştii de la ziarulring.ro. Succesul tenismenei nu se răsfrânge însă şi asupra afacerilor actuale ale familiei. 

"H. NICOLAS", firma familiei Halep ce avea ca obiect de activitate tăbăcirea şi finisarea pieilor, precum şi prepararea şi vopsirea blănurilor, a fost radiată, în luna martie a acestui an, din cauza productivităţii scăzute.

Nici firma de produse lactate, pe care Stere Halep a vândut-o pentru a putea susţine cheltuielile Simonei şi pe care a recuperat-o ulterior, nu merge prea bine. Aceasta a înregistrat, în ultimul an fiscal, pierderi de aproape 10.000 de euro, deşi în anii din urmă activitatea a fost destul de profitabilă, conform datelor furnizate de Ministerul Finanţelor Publice. 

Numele firmelor au fost inspirate de copii

Denumirile celor două firme ale lui Stere Halep îşi au originea în numele celor doi copii. "H. NICOLAS", pe care a închis-o anul acesta, vine de la numele băiatului său cel mare, Nicu, iar firma de lapte şi brânzeturi, "Lacto Mony", de la numele de alint al Simonei. 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1