F1: Situaţie explozivă la Red Bull

Ultima actualizare:

Webber a fost nevoit să alerge în calificări cu o aripă frontală model mai vechi, pentru că singurul model nou existent i-a fost montat lui Sebastian Vettel, care îşi avariase „nasul" monopostului în ultimele antrenamente libere. A fost picătura care a umplut paharul pentru Mark Webber, după ce tensiunile dintre cei doi au mai ieşit la iveală în Turcia, atunci când Vettel a abandonat în urma unui acroşaj cu coechipierul său, în momentul în care monoposturile Red Bull erau la conducerea cursei.

După victoria de la Silverstone, Webber nu a rămas dator. El l-a ironizat pe Christian Horner, şeful echipei, atunci când a fost felicitat prin radio imediat după trecerea liniei de sosire. „Nu a fost rău pentru pilotul al doilea al echipei, nu?", a lansat Webber săgeata otrăvită, aluzie la faptul că Vettel fusese favorizat înaintea calificărilor. Horner a explicat că decizia nu a fost uşor de luat şi că echipa a sprijinit pilotul mai bine clasat, care înainte de cursa din Anglia era Sebastian Vettel.

Dar Webber nu a înghiţit explicaţia. Mai mult, potrivit unor relatări ale publicaţiei britanice Daily Telegraph, reacţiile au continuat şi după ce echipa s-a retras la boxe. „Mecanicii lui Webber au desfăcut aripa frontală, acel model vechi cu care australianul a concurat şi în calificări, şi au aruncat-o în partea de garaj unde se afla monopostul lui Sebastian Vettel. La fel ca şi Webber, mecanicii nu s-au ferit să-şi arate furia faţă de deciziile managementului echipei", scriu cei de la Daily Telegraph.

Pilotul australian a reacţionat şi prin declaraţiile sale. „Nu aş fi semnat niciodată dacă aş fi ştiut că lucrurile vor lua o astfel de turnură", a spus Webber, care şi-a prelungit contractul cu Red Bull pe încă un sezon, la începutul lunii iunie.

Christian Horner, boss-ul celor de la Red Bull încearcă să facă linişte înainte de două curse importante, care vor precede pauza de vară, cele de la Hockenheim şi Hungaroring. „Dacă se va ivi o situaţie asemănătoare în Germania, acum Webber va fi cel care va fi sprijinit", a spus Horner, aluzie la poziţia mai bună a australianului în acest moment, faţă de coechipierul său Vettel.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net