EXCLUSIV - Alberto Contador: ”Ciclismul mi-a trezit dependența de a concura”

Ultima actualizare:

    Alberto ContadorFOTO: EPA
Alberto ContadorFOTO: EPA

De trei ori campion în Turul Spaniei (2008, 2012 și 2014) și de câte două ori prmul în Turul Franței (2007, 2009) și Turul Italiei (2008, 2015), Alberto Contador (38 de ani) e unul dintre cei doi cicliști din istorie care a câștigat de cel puțin două ori cele mai mari Tururi. Expert Eurosport, Contador va avea intervenții în timpul La Vuelta 2021, competiție difuzată de sâmbătă, 14 august, în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player. Înaintea startului, fostul campion a acordat un interviu exclusiv pentru Click!.

Click!: Care este preferatul tău dintre Marile Tururi? Franța, Spania sau Italia?

Alberto Contador: Fiecare este special. Turul Franței este cel mai prestigios, Giro d'Italia este locul unde am văzut cea mai mare pasiune din partea fanilor raportată la nivel internațional, iar La Vuelta este extraordinar pentru că poți concura și câștiga acasă, cu poporul tău.

Ești unul dintre singurii doi cicliști care au reușit să câștige de cel puțin două ori cele trei Mari Tururi! Există ceva special, mai incitant, în La Vuelta?

Cel mai frumos lucru este să poți concura în țara ta, cu oamenii tăi și să fii conștient de ceea ce realizezi acasă. Ciclismul în Spania este unul dintre sporturile cu cei mai mulți fani, așa că a câștiga în țara ta, fiind un sport atât de important, este ceva impresionant.

Care sunt favoriții tăi din La Vuelta din acest an?

Cred că Roglic și Bernal sunt principalii favoriți pentru a câștiga această cursă. Ambii sunt puțin peste restul și pornesc ca principali favoriți. În plus, contextul este favorabil amândurora.

Ce sfaturi le-ați oferi părinților cărora le este teamă să-și încurajeze copiii să meargă cu bicicleta, deoarece poate fi considerat un sport riscant?

Cred că, din fericire, există din ce în ce mai puțin acest tip de gândire. În fiecare sport există risc ... fotbal, motociclism, baschet, navigație sau oricare alt sport. În cele din urmă trebuie să alegi ceea ce te face fericit, iar dacă alegi ciclismul... cu atât mai bine.

Ce sport crezi că ți s-ar fi potrivit cel mai bine, dacă nu ai fi ales ciclismul?

Mi-a plăcut întotdeauna fotbalul, de fapt, chiar îmi place să urmăresc cât de multe meciuri pot. Dar, dintre toate sporturile pe care le-am practicat, doar ciclismul mi-a trezit emoții și dependența de a vrea să continui să lupt și să concurez.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net